Predstava “Sabirni centar“, koju je Prijedorsko pozorište uradilo u kooprodukciji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske, osvojila je tri nagrade na ovogodišnjim, 37. pozorišnim igrama BiH u Jajcu.

Odlukom stručnog žirija Festivala, predstava “Sabirni centar” Dušana Kovačevića, a u režiji Marka Misirače, proglašena je najboljom predstavom u cjelini, a festivalska nagrada, za kostimografiju, dodijeljena je Jeleni Vidović, a za dramaturgiju Ivanu Velisavljeviću.

– Ovo nije i jedina predstava Pozorišta Prijedor koja je nagrađena na ovom festivalu – izjavio je direktor ove kulturne ustanove Zoran Baroš koji je podsjetio da se i ove godine, u sklopu “Prijedorskog kulturog ljeta”, realizuje već poznata akcija “Pozorište za marku”. – Tim povodom već smo odigrali predstave “Bunar” i “Neobično veče”, a večeras od 20.00 časova na našoj sceni igramo i predstavu “Film je gotov” u izvedbi  Dramskog studija “Živko Desnica” – dodao je Baroš.

Pozorište Prijedor će sutra, u 20.00 časova, izvesti i predstavu “Sve o ženama”, a u petak i komad “Ljubav i još neke stavri”, čime će se u okviru “Prijedorskog kulturnog ljeta” okončati sedmica “Pozorišta za marku”,  koja je naišla na pozitivne odjeke širom Republike Srpske.

R.R./Kozarski