Dejan Gvozden, policajac iz Gradiške, bio je na ljetovanju u Hrvatskoj sa porodicom kada je video dvoje dece u nevolji.

Oni su bili u čamcu koga su talasi nosili ka pučini. Dejana, koji je boravio u auto-kampu Rača kod Senja, juče je nevreme zateklo na plaži.

“Nevrijeme i vjetar su postajali sve jači kada su posetioci plaže uspaničeno počeli da pokazuju prema pučini gde se nalazio mali gumeni čamac sa dvoje bespomoćne djece. Jak vjetar je otisnuo čamac na otvoreno more prema Golom otoku dok su djeca dozivala u pomoć”, naveo je Damir Dado Tulemija ističući podvig svog sugrađanina.

Senj, Ilustracija
SENJ, ILUSTRACIJAFOTO: PROFIMEDIA

To su bila djeca njemačkih državljana, djevojčica od 11 i dječak od osam godina. Tada je Dejan uzeo jedan slobodan čamac i njime isplovio ne razmišljajući ni časa o sopstvenoj bezbednosti. Uspeo je da stigne čamac i uspešno vrati djecu na obalu.

“Meni je čast što mogu ovakav podvig našeg sugrađanina da objavim, a Dejanu čestitam na hrabrosti i požrtvovanju. Nadam se da će i u Policijskoj upravi Gradiška Dejan biti adekvatno nagrađen pošto je na zaista hrabar način i u najboljem svjetlu prezentovao i Gradišku i posao koji obavlja ovaj put u susednoj državi i to na odmoru”, naveo je Tulemija, takođe iz Gradiške.

Kurir.rs