Petak 13. smatra se danom najvećeg malera u zapadnoj kulturi, kada se sve ono što vam se inače obija o glavu ustostručava

Ukoliko ste preživeli petak 13. u aprilu i trenutno čitate ovaj tekst, potrebno je da vas još samo danas loša sreća mimoiđe i sa ovim baksuznim danom ste gotovi… bar za postojeću godinu.

Sujeverni će jedva dočekati subotu Foto: Milena Đorđević, Pixabay

A najpoznatije od svih njih je crna mačka na putu. Ove diskriminisane životinje danas će biti naročito nepoželjne i ostaje nam samo da se nadamo da vozači koji na njih naiđu neće nasred ulice krenuti u rikverc, kako bi se vratili drugim putem. Popodnevni špicevi na kraju radne nedelje su nedaće same po sebi i nema potrebe dodavati im so na ranu.

Vrlo diskriminisane životinje. Kako može mačka da donese nesreću? Foto: pixabay.com

Kad smo kod soli, nemojte se iznenaditi ako vas neko njome danas gađa u restoranu, dok je baca sebi iza leđa. Ko zna koliko tragedije nekoliko prosutih slanih trunki može da donese!

Mada, verovatno manje nego polomljeno ogledalo, sa svojih zagarantovanih sedam godina nesreće. Ne sumnjamo da će se stoga sujeverne dame danas vrlo oprezno šminkati i paziti na retrovizor više nego i na jedan drugi deo auta.

Šminka još i dolazi u obzir, ali frizer svakako ne! Među ljudima koji veruju u dobru i lošu sreću opšte je poznato da ako se ošišate na petak 13, umreće vam neko iz porodice.

Frizeri će danas ostati kratkih rukava Pixabay

Na temu smrti, ako ste sujeverni, u širokom krugu izbegavajte groblja i kapele – ukoliko vas sahrana presretne na petak 13, vi ste sledeći koji će da umre. 

Doduše, sve i da vas put nanese do groblja na ovaj dan, postoji recept kako da pobegnete od malera – duboko udahnite i ne ispuštajte dah sve dok ne naiđete na crnog ili smeđeg psa. A ako psa nema…. pa onda vam je ovo stvarno baksuzan dan.

Ko je sledeći? Foto: lisje.com

Oni koji nisu sujeverni takođe danas strahuju od malera i to onih najvećih: da će morati da ostanu duže na poslu i time sebi skrate vikend, da će upasti u saobraćajni kolaps na putu do kuće ili da će im kiša upropastiti slobodne dane.

Ipak, robovanjem sujeverju samo ograničavate sami sebe. Ako ovaj petak provedete strahujući od malera, možda ćete propustiti neke sjajne stvari koje vam se stvore ispred nosa. Opustite se i prepustite ovom petku. Manite se crvenih končića i isplanirajte sebi neko sitno zadovoljstvo. Kladimo se da uz malo truda ovaj petak 13. može da vam se pretvori u veoma srećan dan.

(Telegraf.rs)