Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, rekao je za Dnevni avaz da on predstavlja smetnju onima koji žele da kontrolišu bh. pravosuđe.

– Tegeltija, kao personifikacija VSTS i kao predstavnik te institucije, smeta svima onima koji bi da kontrolišu pravosuđe, pretvarajući ga u svoj politički instrument za obračune sa svojim političkim neistomišljenicima – rekao je Tegeltija i dodao da su to oni koji, pod plaštom velikih fraza koje ništa ne znače, ustvari žele da političke bitke i konflikte prebace na teren pravosuđa.

Tegeltija je rekao da njegov izbor za predsjednika VSTS na novi četvorogodišnji mandat predstavlja potvrdu uspješnog rada članova Savjeta i njega kao predsjednika.

– S druge strane, to demantuje sve one koji su osporavali mene i VSTS, govoreći kako smo pod političkim uticajem i nacionalno podijeljeni. Kad dobijete podršku 83 odsto sudija u Republici Srpskoj, kao mojoj izbornoj bazi, i kad dobijete 13 od 14 članova VSTS, to je rezultat koji govori sam za sebe i jasno demantuje sve takve zlonamjerne tvrdnje – istakao je Tegeltija.

On je dodao da ta podrška obavezuje da se nastavi sa reformom pravosudnog sistema, bez obzira na, kako kaže, ogromne pritiske koji će se sigurno nastaviti.

RTRS