Милићи - Вишковић - конференција за новинаре

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković smatra da SDS ima previše stvari na koje mora dati odgovor građanima Republike Srpske, navodeći da je sve što je izjavio potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić u našem “Dnevniku plus” predmet ozbiljne analize.

On je pozvao poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davora Šešića da objasni kako zahvaljujući Savjetu ministara i ljudima iz Saveza za promjene, Federacija BiH može dobiti 270 miliona evra investicija, a Republika Srpska nijednu jedinu marku.

Višković je, komentarišući Šešićeve navode u kojima je označio kao tendenciozne izjave Špirića, rekao da nivo BiH previše prepušten strankama iz Sarajeva, što oni debelo zloupotrebljavaju.

“Ako je za to kriva Vlada Republike Srpske, SNSD i /lider SNSD-a Milorad/ Dodik i ako to služi za prljavu kampanju onda svaka mu čast, ali oni moraju definitivno da kažu kako neke stvari prolaze u FBiH, a Republika Srpska se zaobilazi”, smatra Višković.

Prema njegovim riječima, Savez za promjene i SDS učestvuju tri i po godine u vlasti na nivou BiH i nijednog momenta ne žele preuzeti odgovornost za tu vlast. “Očito se u FBiH zloupotrebljava njihova veza sa političkim partijama iz Sarajeva”, ocijenio je Višković.

On je istakao da bi Šešić trebalo da prokomentariše inicijativu SDS-a u Parlamentarnoj skupštini BiH da se bezbjednosne agencije angažuju za vrijeme izbora da ne bi došlo do krađe glasova, što se ne dešava ni u jednoj demokratskoj zemlji.

“Zna se da je na čelu svih tih bezbjednosnih agencija sjede ljudi koji su pripadnici određenih političkih partija i treba li da vjerujemo tim ljudima, da neće iz političke osvete sutra reći da je izvršena prevara u Banjaluci, Milićima ili Zvorniku?”, upitao je Višković.

On smatra da bi Šešić trebalo da iskomentariše kako smjenom Špirića više ne postoji parlamentarni nadzor nad policijskim strukturama u BiH, što je zasluga Saveza za promjene.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić označio je kao tendenciozne izjave potpredsjednika SNSD-a Nikole Špirića koje je iznio sinoć u Dnevniku plus na Radio-televiziji Republike Srpske.

Šešić je rekao da je jedina politika SNSD-a kreiranje unutrašnjih i spoljnih neprijatelja za potrebe predizbornih kampanja i da potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić svojoj stranci služi “samo za prljavu kampanju i iznošenje neistina i da bi bez toga njegova svrha u SNSD-u bila bespredmetna”.

RTRS