Povodom nedavnih izjava Nasera Orića “da će biti rata mnogo prije, no što se misli” i da ćemo se “ćerati još”, kao i pritiska članica NATO pakta na Srbiju i Republiku Srpsku, udruženje “Čast Otadžbine” izdalo je saopštenje.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Velike sile, članice NATO pakta, vrše ogromni pritisak na Srbiju i Republiku Srpsku, da do kraja ove godine sve zemlje Balkana uvedu u svoje članstvo i oslobode ih od “karciogenog” uticaja Ruske Federacije. Republika Srpska je protiv članstva u NATO paktu, što su stavovi potvrđeni kroz institucije.

Razlog je brutalno bombardovanje Srbije i Republike Srpske krajem prošlog veka, od devetnaest članica NATO saveza, gde je nanijeta ogromna šteta državi koje se može mjeriti stotinama milijardi dolara, velikim brojem poginulih civila i ogromnom broju naknadno oboljelih od karcinoma kao posljedica uranijskog zračenja. Na samitu u Briselu je donijeta dekleracija kojom državnu zajednicu BH prihvata kao da je već članica NATO pakta, ne poštujući želju srpskog naroda, kao ni odluke insitucija Republike Srpske. Velike zapadne sile su donijele rat na Balkan krajem prošlog vijeka, a u deklaraciji kažu da će NATO biti “posvećen” stabilnosti i bezbjednosti zapadnog Balkana. Kakvo razbojništvo i licemjernosti od “srpskih prijatelja” sa zapada.

Dali su obećanje da će oktobarski izbori održani po demokratskim standarima pa zbog toga, verovtno, Engleska priprema novi kontigent špijuna i ubica za obezbeđenje “demokratije” u Republici Srpskoj. Od koga je mnogo je. Pripreme koje se vrše uz sadejstvo Bakira i zlikovca Orića neminovno nameće jedno pitanje. Na kojoj će strani biti SzP ako se “budemo ponovo ćerali”?

Odgovor je jasan. Samo lakovjerni i dobro plaćeni stvaraju iluzije o zajedničkim interesima. Njihov interes je bio uvijek okrenut na štetu Srba, samo je uvijek bilo Brankovića, Lazovića, Divljaka i sličnih. Za naš opstanka je potrebna sabornost prema politici kojoj je usmjerena ka opstanku Republike Srpske.

Za “Čast Otadžbine”
Odbor osnivača