Na Kozari ovog vikenda boravi više od 300 članova organizacija mladih i žena Demokratskog narodnog saveza Republike Srpske. Osim druženja i sportskih aktivnosti, u okviru radne akcije, organizovano je košenje trave, lakiranje klupa i uređenje prostora oko spomenika na Mrakovici.

Ovoj akciji pridružili su se mladi DNS-a iz svih krajeva Srpske. Iz Dervente na Kozaru došla je Jelica Čečar koje je i u prethodnom periodu učestvovala u akcijama u organizaciji Demokratskog narodnog saveza.

 

– Razmjenjujemo iskustva, družimo se i na ovaj način stavljamo akcenat na očuvanje prirode – rekla je Čečareva.

Predsjednik Organizacije mladih DNS-a, Borivoje Obradović, rekao je da su radne akcije prethodile u Istočnom Sarajevu, Višegradu i Šipovu.

Cilj je da podstaknemo mlade da čuvaju svoju prirodu, da se odgovorno odnose prema prirodnim resursima i kulturno-istorijskim znamenitostima. To ćemo nastaviti i ubuduće – rekao je Obradović

Član Glavnog odbora i šef media tima DNS-a RS Lejla Rešić istakla je da su mladi u ovoj stranci vrlo aktivni i da se veliki broj omladinaca odaziva na radne akcije širom Srpske, koje su postale tradicija.

Ovaj put želimo da vratimo onaj duh starih radnih akcija, da se mak) vratimo prirodi, da pokažemo našu odgovornost i prema prirodi i prema ljudima, da se “skinemo” sa mobilnih telefona i tableta, da se vratimo prirodi i možda nekim istinskim vrijednostima – rekla je Rešićeva.

Nakon radne akcije na Kozari, sutra će biti održana sjednica Glavnog odbora Organizacije žena i sjednica Skupštine Organizacije mladih DNS-a na kojoj će biti analizirani rezultati dosadašnjih aktivnosti i doneseni planovi rada u vezi sa predstojećim parlamentarnim izborima.

I.Pekarić/Kozarski