Nezavisni kandidat za predsjednika Republike Srpske na predstojećim izborima Vojin Pavlović poručio je predsjedavajućem Savjeta ministara Denisu Zvizdiću da njegova želja za pristupanje BiH NATO može biti izvodljiva, ali bez Srpske koja bi tim činom ubrzala sticanje samostalnosti i nezavisnosti kao država.

Pavlović je u današnjem saopštenju osudio to što su Zvizdićeve izjave o pridruživanju BiH tom savezu podržali funkcioneri Saveza za promjene, odnosno SDS.

“Apsurdno je da član Predstavničkog doma u parlamentu BiH Aleksandra Pandurević iz SDS-a kritikuje Vladu Republike Srpske za loše uslove života, a plaši narod pričom o pridruživanju u NATO”, ocijenio je Pavlović.

On je ocijenio politiku Saveza za promjene poražavajućom i da ona prijeti razvlašćivanjem i nestankom Republike Srpske, što će narod na izborima kazniti.

“NATO je u posljednjih pet godina prošlog vijeka dva puta bombardovao srpski narod i ubijao djecu i civile, uništavao mostove i druge objekte pod izgovorom uvođenja demokratije i mira. Zar smijemo tako brzo zaboraviti sve žrtve i zlo koju je ta zločinačka organizacija nanijela našem narodu?”, pita Pavlović.

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je juče da očekuje da će BiH do kraja godine aktivirati Akcioni plan za članstvo u NATO.

On je istakao da svoj optimizam zasniva na osnovu diskusija i brojnih sastanaka koji su prethodili samitu NATO-a u Briselu.

RTRS