Živinarska proizvodnja oduvijek je bila profitabilna zbog brzog obrta uloženih sredstava. Onaj ko se bavi ovom proizvodnjom, može očekivati solidnu zaradu, ali i obaveze i rizik. Prijedorsko preduzeće ,,ND PILE PROM” Prijedor, vlasništvo porodice Šarengaća, u ovoj proizvodnji ima veliko iskustvo, zbog čega su odlučili da ove godine prošire proizvodne kapacitete.

Porodica Šarengaća se za proizvodnju tovljenih pilića, kako kažu, odlučila prije dvadesetak godina, kada su startovali sa nekoliko stotina pilića po turnusu. Danas je ta cifra premašila 30.000, a po riječima Nemanje Šarengaće, mlađeg člana porodice, kapaciteti će do kraja godine biti prošireni.

Razlog povećanja proizvodnje Je potreba tržišta, lako snabdijevaju isključivo Prijedor kroz vlastitu maloprodaju, interesovanje za njihovim proizvodima se povećava.

U ,,ND PILE PROMU” kažu da im je proizvodnja zaokružena. Imaju vlastiti inkubator, farmu, klaonicu i maloprodaju na više lokacija u gradu. Trenutno zapošljavaju dvadesetak radnika, a kada prošire proizvodnju do kraja godine, sa novom tehnologijom taj broj će biti veći.

Kozarski vjesnik