Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni, poručio je Jozo Režić, ratni komandant Specijalne policije u Splitu, burno reagujući na vest da će i Marko Perković Tompson uveličati proslavu Oluje u Kninu

– Tompson je najveće zlo hrvatskog naroda, prodana duša i oganj smrti koji pali ovaj naš napaćeni narod i silu mu usmerava u krivom smjru. Najbolje bi bilo tog čoveka diskvalifikovati iz cele proslave, a nju svesti na jednu svečanu akademiju na koju treba pozvati i pravoslavnu braću, da ne kažem Srbe, te tako zajedničkom diskusijom i pričom kroz zabavni program pokazati mladim naraštajima što je bilo, kako se nije smelo dogoditi, kakvo je stanje sada te kojim putem zakoračiti u budućnost. Ovaj vid proslave na koji se pozivaju mnogi „veliki” Hrvati, zapravo je njihovo dokazivanje veličine, odnosno, stvaranje veće podeljenosti među narodima, paljenje masa za nove sukobe i ratove – napisao je Režić.

Smatra da način na koji se slavi Oluja nije primeren.

– Prekinimo proslavu Oluje na dosadašnji način jer to nekome smeta, a ujedno zahvalimo našoj braći Srbima što nam osvete ne čine u turističkoj sezoni. Nije lepo u društvu govoriti: “E kad sam ja tebe istukao”, jer će jednog dana poniženom puknuti film i osvetiće se. Lično nikada nisam bio u Čavoglavama, niti u Kninu na taj dan proslave. U Kninu nisam bio jer mi se taj grad zgadio još u socijalizmu, a u Čavoglave ne želim ići jer mi se gadi Tompson – bio je vrlo direktan ratni zapovednik specijalne policije.

ALO