Kokainom, koji je pronađen u štek-stanu odbeglog 38-godišnjeg Podgoričanina Marija Miloševića u Prištini, plaćane su njegove usluge za planiranje i izvršenje nekoliko ubistava.

To su osnovane sumnje policije nakon što je u prištinskom naselju Kalabrija, gde se dugo skrivao Milošević, prilikom njegovog hapšenja, nađeno nekoliko kilograma kokaina.

Policija raspolaže podacima da u mafijaškim krugovima već neko vreme jedan život vredi svega jedan kilogram skupocenog praha.

FOTO: UPRAVA POLICIJE

Da postoje indicije da je osim u ubistvo Cetinjanina Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. Milošević umešan u još nekoliko zločina, i zvanično je saopšteno iz policije. Njegovo hapšenje usledilo je posle dvomesečnog operativnog rada, a u akciji koja je izvedena sa kosovskom policijom uhapšen je i 31-godišnji Nikšićanin Đorđe Pavićević, za kojim se tragalo od početka meseca, nakon što je pobegao iz psihijatrijske bolnice u Dobroti.

FOTO: UPRAVA POLICIJE

Policija veruje da je Milošević prihvatio odbeglog Pavićevića kako bi za njegov račun obavio još neki posao. Pavićević je stari znanac policije čiji dosije je pun teških krivičnih dela.

Milošević je prilikom hapšenja bio naoružan i kod sebe je imao lažna dokumenta. Saznajemo da je njegov lažni kosovski identitet bio Miroslav Kostić, te da je prilikom hapšenja pružao otpor.

Za sada je još neizvesno da li će Milošević, kojem je već određen ekstradicioni pritvor, biti odmah izručen Crnoj Gori, ili će, kako to obično biva u ovakvim slučajevima, najpre pred kosovskim pravosuđem odgovarati zbog droge, oružja i lažnih dokumenata. Ipak, ne isključuje se mogućnost da se dozvoli njihovo izručenje i da mu se za navedena dela sudi pred crnogorskim sudovima.

Vest da je Milošević uhapšen porodica ubijenog Radomira Đuričkovića dočekala je s nevericom.

“Ja sam davno govorio i vama sam govorio u izjavama da se niko ne može kriti toliko dugo, da treba velika podrška i finansijska sredstva i da je kad-tad došlo vreme tj. da će doći vreme da će se on naći pred sudom gde će on izneti svoju odbranu i gde će se eventualno videti da li je kriv a ako je kriv da mu se nakon izvedenog postupka izrekne kazna i odgovara za ono što je uradio”, kaže punomoćnik porodice Đuričković, Damir Lekić.

Radomir Đuričković
RADOMIR ĐURIČKOVIĆFOTO: VIJESTI.ME

Pored Miloševića i Pavićevića, u zgradi u kojoj bezbednosno interesantne osobe imaju svoje štek-stanove, kako pouzdano saznajemo, uhapšen je još jedan muškarac. Reč je o odbeglom navijaču „Rada“ Strahinji Đankoviću, kog srpske vlasti traže zbog sumnje da je krajem februara ove godine u beogradskom naselju Vidikovac, ubio 38-godišnjeg Petra Arsića, člana iste navijačke grupe.

 

Kurir.rs/Vijesti.me