Napadač je izašao iz automobila i ispalio metke u žrtvu kroz bočni prozor vozača i kroz vjetrobran – ispričao je svjedok ubistva Srbina Darka Kulića u Johanezburgu koje se dogodilo prekjuče u 14 sati na ulici.

Kulić, inače kriminalac iz 90-ih godina, ubijen je u svom automobilu marke BMW, kada su njega, njegovu suprugu i prijatelja, napadači presreli bijelim “mercedesom” i na njih otvorili vatru. Na Kulića je ispaljeno više od 30 metaka. On je preminuo na licu mjesta, dok su njegova supruga i saputnik teško povrijeđeni.

Slike sa lica mjesta bile su jezive, automobil je bio izbušen mecima, a na prozoru vozača bilo je najmanje četiri rupe od metka. S obzirom da se napad dogodio usred dana, bilo je mnogo očevidaca.

Južnoafrički mediji prenose da je svjedok takođe bio jedan beskućnik.

Lokalni mediji prenijeli su da je beskućnih kao očevidac svjedočio da su napadači zapalili njihovo vozilo samo nekoliko minuta nakon što su ubili 46-godišnjeg Srbina.

Oni su iskoristili vrijeme ručka i saobraćajnu gužvu u utorak oko 14 sati u Randburgu, da bi zatim pobjegli u bijelom “bmw-u” i zapalili ga nekoliko kilometara dalje.

Tri anonimna izvora potvrdila su za lokalne medije da je u kiši metaka ubijen Kulić, koji je tokom ratnog perioda Jugoslavije, tokom 90-ih godina borio u paravojnoj grupi, Srpskoj gardi, prije nego što je navodno postao umješan u međunarodno trgovanje drogom.

Podsjetimo, likvidacija se dogodila kada su trojica napadača u “mercedes benzu” prepriječili put svojoj žrtvi koji je bio u svom „bmw“ x5 da bi ga zaustavili.

Vjeruje se da je direktna meta bio Kulić na koga je napadač, koji je izašao iz kola, osuo preko 30 metaka iz automatskog oružja.

Nakon napada na lice mjesta došle su jake policijske snage, kao i helikopter koji je nadgledao okolinu mjesta zločina, piše Blic.

Kulićeva žena, kao i drugi saputnik, povrijeđeni su i prevezeni u bolnicu, piše Blic.

Samo nekoliko sati kasnije, nekoliko kilometara dalje privatnoj kompaniji za obezbjeđenje prijavljeno je da jedan automobil gori na otvorenom. Ova kompanija je tu informaciju podijelila na svom Fejsbuk profilu, a policija je po izlasku na lice mjesta utvrdila da je to automobil kojim su ubice presrele Kulića.

Na lice mjesta izašla je interventna jedinica, protivteroristička jedinica kao i detektivi koji rade na ovom slučaju. Istraga je pokazala, prenose lokalni mediji, da je riječ o automobilu ubica, a na zadnjem sjedištu automobila pronađeni su ugljenisani ostaci puške za koju se vjeruje da je njom počinjeno ubistvo.

Blic.rs