Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milica Marković ocijenila je da je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić dobio zadatak od nekih stranih ambasada i međunarodnih predstavnika da se bespoštedno bori protiv političara, odnosno funkcionera SNSD-a, što je trenutno na sceni.

Markovićeva je na Mektićeve tvrdnje da “vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu” odgovorila da je to “najobičnija glupost u seriji njegovih gluposti koje su se mogle čuti iz medija”.

“Takva jedna izjava zapravo govori da je on zadužen, da ima zadatak, da ide u bespoštednu borbu protiv svih zvaničnika Republike Srpske, pa i ministra unutrašnjih poslova /Dragana/ Lukača”, rekla je Markovićeva povodom Mektićevih tvrdnji o vrhu MUP-a Srpske koje je iznio sinoć na BN Televiziji.

Prema njenim riječima, Mektić to radi u nedostatku aktivnosti koje bi trebalo da provodi kao ministar bezbjednosti u pogledu migrantske krize i “drugih vrsta bezbjednosnih kriza koje su se nadvile nad BiH na koje ne reaguje”.

Markovićeva je istakla da Mektić “ne reaguje zato što radi po diktatu Bakira Izetbegovića i svih onih koji su ga namjestili na mjesto na kojem se nalazi”.

“Iskreno se nadam da su građani Republike Srpske prepoznali izdajničku i podaničku politiku i SDS-a i Saveza za promjene, pa, između ostalih, i Dragana Mektića u Sarajevu, jer sve što rade protiv Republike Srpske i njenih zvaničnika upereno je na slabljenje Republike Srpske”, smatra Markovićeva.

Ona je istakla da je to “onaj zadatak koji su dobili u januaru 2015. godine i na kome istrajavaju do oktobra, odnosno do izbora ove godine”.

Markovićeva je napomenula da Mektić u prethodne četiri godine, što se moglo vidjeti, nikoga nije prozvao ni za najmanji incident koji se desio u Federaciji BiH /FBiH/, a kamoli da je izgovorio ime nekoga od funkcionera ili zvaničnika iz FBiH.

RTRS