Tijelo Luke Skopljaka (24) iz Jezera izvučeno je jučer iz olupine kombija Ford koji je sletio u Vrbas nakon saobraćajne nesreće u kanjonu Tijesno kod Banje Luke. Kombi je iz rijeke izvučen oko pet ujutro uz pomoć ronilaca i vatrogasaca i prebačen je u policijski depo, dok je tijelo, prema nalogu Tužilaštva, upućeno u Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske kako bi se obavila obdukcija.

Trojica isplivala

Pored Forda, kojim je upravljao stradali Skopljak, u nesreći je učestvovao i Golf 5, za čijim je volanom bio Srđan Kuzmić (34) iz Banje Luke. Oba vozila kretala su se prema Jajcu i pretpostavlja se da je nesreću izazvao Skopljak, koji je prilikom pretjecanja zakačio Golf. Izgubio je kontrolu nad kombijem, koji je sletio sa puta, probio zaštitnu ogradu i survao se u kanjon Vrbasa.

U kombiju su lakše povrijeđena još tri radnika jajačke firme “Metaling”, koji su se vraćali kućama nakon što su u Banjoj Luci završili sa poslom. Josip Blažević, Dragan Baković i Miroslav Danilović uspjeli su se spasiti doplivavši do obale, dok je nesretni Luka Skopljak ostao zaglavljen u vozilu, koje je ubrzo potonulo.

Luka Skopljak sa suprugom Milicom

Luka Skopljak sa suprugom Milicom

Miljenik mještana

– Ovo je ogromna tragedija u našem mjestu. Ugašen je mladi život, jednog predobrog momka, koji je bio veliki miljenik u Stupnoj – kazala je jedna od mještanki jezerskog naselja Donje Stupne, gdje je živio nastradali.

Iza Luke su ostali supruga Milica i njihov sinčić, koji je nedavno napunio godinu.

– Ovu porodicu zadesila je druga tragedija, prošle godine izgubio je oca, koji se utopio u Plivi – ističe mještanka.

Krajem juna prošle godine, pod nesretnim okolnostima Lukin otac Dušan (59) izgubio je život. Njegovo tijelo pronađeno je u koritu rijeke Plive nedaleko od njegove kuće.

Tada je utvrđeno da nije bilo elemenata krivičnog djela, a smrt je nastupila utapanjem.

Porodična kuća u kojoj je živio nastradali

Porodična kuća u kojoj je živio nastradali

Bio strastveni lovac

Tragično nastradali Luka Skopljak bio je uposlenik “Metalinga”, firme koja se bavi proizvodnjom i montažom metalnih konstrukcija. Bio je strastveni lovac i svaki slobodan trenutak provodio je s dvojicom braće u prirodi.

Avaz