Otac dvadesetjednogodišnjeg Davida Dragičevića, koji je pod nerazjašnjenim okolnostima izgubio život u Banjoj Luci, otišao je još jedan korak dalje u teškoj politizaciji ovog slučaja.

Nakon slanja pisama Visokom predstavniku i ambasadama zemalja koje su sve izuzetno neprijateljske prema Srpskoj (izuzev Rusije), te stalnih pokušaja internacionalizacije jednog lokalnog slučaja, bez obzira što je očigledno da je pritisak na institucije Srpske izvršen do maksimuma, sada je prešao granicu za sve one koji se razumiju u političku situaciju u Srpskoj i važnost Dejtonskog mirovnog sporazuma.

On je medijima uputio poruku po kojoj bilo ko ko bude učestvovao u radu Narodne skupštine, koja treba zasijedati na inicijativu predsjednika Republike o lažnim izvještajima o Srebrenici koje je ranije usvojila, ni manje, ni više nego – saučesnik u ubistvu njegovog sina!?

Nikome nije jasno ni kako, ni zašto? Niti se to objašnjava.

Slično kao i u ranijim obraćanjima, pogotovo tona pisma gradonačelniku Igoru Radojičiću, u kojem zahtijeva da se na njega i proteste koje vodi ne odnose komunalni propisi Grada Banja Luka, sada Davor Dragičević govori sa nekim osjećajem autoriteta da će Bosna i Hercegovina da preuzme slučaj ubistva od Republike Srpske!

Ova, još jedna u moru zapaljivih i nesumnjivo politički motivisanih izjava koja dolaze sa ove adrese, ponovo je vrlo mistična i nedorečena. Ne navodi se na koji način se to misli prekršiti Ustav BiH i zadrijeti u nadležnost Srpske, jednako kao što nije objašnjena ni ranija izjava da „ukoliko se slučaj ubistva njegovog sina ne riješi, da neće biti izbora u oktobru“.

Naravno da je bilo šta od ovog nemoguće, i naravno da to izgovara čovjek u teškom duševnom stanju, te koji nema nikakvu političku težinu. No, baš zato je krajnje vrijeme da se zdravomisleća javnost, a posebno mediji u Srpskoj, zapitaju kuda vodi njegovanje ovakve retorike i na čiji nagovor i sa kojim ciljem se one izgovaraju.

One svakako nemaju nikakve veze sa rasvjetljavanjem smrti Davida Dragičevića i sasvim su van ikakve veze sa konkretnim načinima na koji se to može učiniti.

Frontal.rs