Predsjednik Repubike Srpske Milorad Dodik reagovao je danas na navode ministra bezjednosti BiH Dragana Mektića da “vrh Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske diluje drogu”. Dodik je naglasio da Mektić udara na MUP Republike Srpske – najznačajniju instituciju Republike Srpske.

On je poručio da Mektić “nema dovoljno moždanih vijuga” da izmisli tvrdnje da vrh MUP-a Republike Srpske diluje drogu, već mu je neko rekao da “udara” na Policiju Republike Srpske.

Dodik je istakao da se zalaže da se izvrši represija nad svakim ko diluje drogu ili vrši bilo kakav kriminal u Republici Srpskoj, iako sve što on zna govori da Mektićeve tvrdnje nisu tačne.

“Hoće da kaže ljudima u Srpskoj da se ovdje ne može živjeti, da je i Policija korumpirana, što nije istina. Nemoguće je da neko ko je ministar ne preduzme određene mjere, ako je to istina. Pravi ministar ne obavještava javnost o takvim stvarima, već djeluje”, poručio je Dodik.

On smatra da treba iz Policije izbaciti svakog pojedinca koji je uključen u bilo šta oko toga, ističući da je Policija Republike Srpske jedva odbranjena.

“Јa znam koliko je to bilo teško. Naša Policija je mnogo radila na suzbijanju tih tokova, koji nisu vezani samo za Republiku Srpsku, već regionalnih i svjetskih tokova, sa kojima se mi borimo sa kapacitetima koje imamo”, zaključio je Dodik.

RTRS