Prijedor je juče bio domaćim humanitarne akcije „Trojka iz bloka“. Riječ je o jedinstvenom sportskom događaju, gdje je se novac uplaćen za učestvovanje u takmičenju koristi za pomoć višečlanim porodicama koje žive u otežanim uslovima.

Trojke je u Prijedoru bacalo 274 šutera, a sa pola terena koš je gađalo njih 64. Od onih najmlađih, nešto starijih, iskusnih košarkaša pa do onih koji nikad u ruci nisu držali loptu. Ali zajednička im je bila želja da na ovaj način pomognu onima kojima životne okolnosti nisu bile naklonjene. Ovo je druga godina kako je Prijedor domaćin „Trojke iz bloka”, a po gužvi koja se stvorila na terenu pored gimnazije, jasno je da su Prijedorčani prepoznali koliko vrijedi ova humana priča. Do kraja večeri skupljeno je preko 10.000 KM.

– Ovo je mnogo bolje nego prošle godine. Mi smo prije samog početka turnira od sponzora skupili oko 7.000 KM. Uz ta, i sredstva prikupljena od učesnika takmičenja, mi smo spremni za početak radova kojima ćemo pomoći porodici Lukić iz Gornjeg Jelovca u izgradnji kuće – rekao je Šaša Vignjević, generalni sekretar organizacije „Srbi za Srbe, koja stoji iza „Trojke iz bloka“. On je naglasio da će ovoj porodici pomoći i Kozarska Dubica, gdje će večeras takođe biti održan turnir u šutiranju trojki.

Z. Jelić/Kozarski