Gradski Štab za vanredne situacije danas je donio niz mjera s ciljem saniranja posljedica i sagledavanja stvarne štete od olujnog nevremena koje je pogodilo Prijedor i okolinu.
Načelnik Štaba Dušan Vranješ rekao je novinarima da će javna preduzeća i ustanove, prije svega, komunalna preduzeća i Teritorijalna vatrogasna jedinica biti angažovani na saniranju posljedica i normalizaciji stanja u područjima pogođenim nevremenom u subotu, 21. jula.

“Nastala je znatna šteta na poljoprivrednim kulturama i objektima. Predloženo je da Odjeljenje za privredu i poljoprivredu sagleda potrebe i mogućnosti procjene štete u poljoprivredi i predloži gradonačelniku aktivnosti”, naveo je Vranješ.

On je dodao da gradsko Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove treba da, u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica, prikupi podatke i sagleda nivo oštećenja na građevinskim objektima i po potrebi predloži procjenu štete.

“Prethodnih dana interventno su djelovali Teritorijalna vatrogasna jedinica i Komunalno preduzeće, prije svega na uklanjanju srušenog drveća i ispumpavanju vode iz podruma, čišćenju javnih površina i gašenju požara na električnim kablovima kablovske televizije”, rekao je Vranješ.

Kozarski vijesnik