Svako jutro kada putujem na posao strahujem gdje i kada će se pojaviti kamikaza u automobilu „kia sid“ koja već sedmicama pravi neke od najtežih saobraćajnih prekršaja na putu Laktaši – Banjaluka.

Ispričao je ovo za Srpskainfo jedan od vozača koji svako jutro putuje za Banjaluku, a koji je i snimio ovu ženu kako vozi suprotnom saobraćajnom trakom. Prema njegovim riječima, on nije jedini koji je imao „bliski susret“ sa ovim automobilom, te ističe da su mu i drugi vozači pričali da su je prijavljivali policiji.

Kaže da je samo pitanje dana kada će izazvati tešku saobraćajnu nesreću, jer je užasno ovo što radi.

– Svako jutro putujemo iz Prnjavora u Banjaluku i ta žena je već postala poznata kao „kamikaza vozač“. Mnogi vozači je snimaju jer se ponaša kao nenormalna – ističe naš sagovornik.

On kaže da ju je i sam prijavio policiji, jer je malo nedostajalo da udari u njegov automobil, a u kojem se tada nalazila i njegova trudna supruga.

– Ta žena je tada kod Prijedorske petlje vozila suprotnom trakom za kontra smijer i prestizala kolonu automobila preko duple pune linije. Sudar smo izbjegli za dlaku i to samo zato što sam na vrijeme trznuo volan – ispričao je ovaj vozač.

Kaže da je, osim tada, još nekoliko puta bio svjedok njene rizične vožnje. Ističe da je i njegov kolega takođe par puta snimio kako čini niz saobraćajnih prekršaja.

Prema njegovim  riječima, najviše problema drugim vozačima zadaje na semaforu poslije Prijedorske petlje prema Banjaluci.

– U vrijeme kada idemo na posao na tom semaforu često bude gužva, ali ona ne želi da čeka. Zbog toga skoro svako jutro ide suprotnim smijerom ili trakom za skretanje lijevo, i onda se ubacuje ispred vozača koji su se među prvima zaustavili na semaforu – kaže naš sagovornik.

Ističe da zna dosta vozača koji su je, kao i on, prijavili policiji ali da oni ništa povodom toga nisu poduzimali.

– Raspitivali smo se ko je ta žena. Saznali smo kako se zove (ime poznato redakciji) i da je zaposlena u jednom ministarstvu u Vladi Republike Srpske. Dolazi iz bogate porodice, koja posjeduje i benzinske pumpe. Možda upravo zbog toga i policija ne preduzima ništa – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Foto Privatna arhiva/RAS Srbija

Drugi vozač, koji je takođe imao susrete sa opasnom „kijom sid“, ispričao je da je snimak njene vožnje okačio na jednu od grupa na Facebooku.

– U komentarima sam vidio da nisam prvi koji je mogao imati saobraćajnu nesreću zbog nje. Drugi vozači su takođe komentarisali da su je i ranije viđali da tako vozi  – rekao je ovaj vozač.

On je dodao da je pozvao policiju i ispričao kakve je prekršaje počinila ova žena i rekao da ima dvije kamere u vozilu koje su to sve snimile.

– Policajac mi je rekao da snimke i izjave svjedoka mogu podnijeti u Osnovni sud u odjeljenje za prekršaje. Očekivao sam da će policajci nešto preduzeti, ali za svaki slučaj sastavio sam izjavu i snimak „narezao“ na CD i sve to dostavio u sud – ispričao je naš sagovornik.

Prijava

Jedan od naših sagovornika rekao je da je sastavio prijavu i da ju je podnio Osnovnom sudu u Banjaluci u nadi da će neko nešto preduzeti.

On je u prijavi naveo model automobila, kao i registraciju vozila, te naveo četiri svjedoka koja su bili sa njim u automobilu. Kaže da je od tada prošle desetak dana, ali da nije dobio nikakvu obavijest od suda o tome da li će i šta biti preduzeto.

Srpskainfo