Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović posjetila je Nacionalni komitet Republikanske stranke u Vašingtonu gdje se sastala sa kopredsjedavajućim komiteta Bobom Padučikom, saopšteno je iz Biroa za odnose za javnošću Vlade Republike Srpske.

Ovom prilikom predsjednica Cvijanović je upoznala Padučika sa političkom, ekonomskom i bezbjednosnom situacijom u Republici Srpskoj i BiH, te naglasila da je vlast u Srpskoj otvorena za saradnju sa Sjedinjenim Američkim Državama /SAD/ na svim poljima.

Ona je istakla da su saveznički odnosi iz prošlosti potvrda da je i u budućnosti moguće graditi partnerstvo, te dodala da su u tom smislu velika očekivanja od nove američke administracije.

Cvijanović je izrazila nadu da će izgubljeno vrijeme, u kojem su vladali stereotipi i nepotrebno nerazumijevanje, biti nadoknađeno u narednom periodu.

Tokom razgovora, sagovornici su zajednički ocijenili da je važno da se predstojeći izbori u BiH održe u demokratskoj atmosferi, bez uplitanja stranih faktora, te da narodi koji žive u BiH sami definišu svoje prioritete.

Padučik - Cvijanović (Foto: www.twitter.com/SNSDDodik)

Padučik – Cvijanović (Foto: www.twitter.com/SNSDDodik)

Bob Padučik bio je jedan od glavnih stratega Trampove predsjedničke kampanje. Danas je jedan od najuticajnijih ljudi Republikanske stranke u SAD, a poznat je i kao dobar poznavalac političkih prilika na Balkanu.

RTRS