Prijedorska organizacija porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila je danas, sa prigodnim darovima i iznosom od 200 konvertibilnih maraka, nastavila dobru praksu obilaska najugroženijih članova, posjetivši porodicu Ratka i Mare Pilipović u boračkim zgradama u Tukovima.

Osamdesetdvogodišnji Ratko, koji je sa suprugom Marom suočen i sa zdravstvenim problemima, kaže da ga ovakve posjete uvijek raduju, jer ga to, i pored bola za izgubljenim sinom Draganom, uvjerava da oni koji su stvarali i branili Republiku Srpsku nisu zaboravljeni.

Pilipović podsjeća da je njegov sin Dragan stradao na samom kraju rata, 1995. godine, i da od tada, zajedno sa suprugom Marom, snahom i kćerkom Radom, koja živi u Beogradu, bar jednom godišnje obiđe sinovu humku u rodnim Bosanskim Doljanima kod Bihaća.

I pored toga što žive od skromne invalidnine od 400 maraka, Pilipovići kažu da im i ne treba mnogo, osim popravke krova koji godinama prokišnjava, što bi se, kako je nagovijestila predsjednica Gradske organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila Zdravka Karlica, bar prema obećanjima, trebalo razriješiti u najskorije vrijeme.

Kozarski