Ljubav treba da bude balns između želja i potreba

Venera u Devici nasuprot Neptuna u Ribama doneće brojne izazove za sve nas i pokazati nam šta ljubav zapravo za nas znači.

Trenutno se nalazimo u sezoni pomračenja i sve što se desi dešavaće se sa nekom strašću i pomalo divlje. Stvari nisu onakve kakve nam se čine, neke negativne stvari se mogu pokazati kao pozitivne, a pozitivne nam mogu poslužiti kao dobra lekcija.

Večeras nas očekuje velika promena na polju ljubavi. Foto: Pixabay.com

Poenta ovog tranzita je da ništa ne može u ovom periodu da se odredi konačno, naročito kada su u pitanju ljubav i veze. Ponekad, veze mogu da izgledaju nemoguće, kao da se ceo svet urotio protiv nje i potrebno je čudo da se stvari promene pa da to dvoje nastave zajednički život. Narednih nekoliko nedelja bićemo svedoci baš ovakvih čuda.

Postaćemo svesni motivacije i namera drugih, ali ćemo saznati i u kom pravcu mi trebamo da se krećemo i koji je naš sledeći korak na tom putu.

Venera je planeta ljubavi, ali se u Devici menja njena priroda. Iako je još uvek romantična, manje stavlja naglasak na cveće i poklone, a više na konkretne opipljive planove. Kada je Venera u Devici onda je vreme da se fokusirate na detalje, a naročito na ono što želite od partnera kako bi vaše potrebe bile zadovoljene.

Neptun je planeta iluzija i on nosi ružičaste naočari češće nego druge planete. On je spiritualan, ali je ponekad veoma problematičan. Neptun je planeta bezuslovne ljubavi. Ove dve planete pokazaće nam u čemu je suština naših veza jer ponekad nam je potrebna velika promena ili “uništenje” starog da bismo se potrudili da izgradimo nešto novo i bolje.

Pre svega moramo da naučimo da volimo sebe jer samo tako ćemo naučiti i da volimo druge. Foto: Pixabay.com

Tokom ovog perioda neko će nas privući sebi više nego ikad i bićemo spremni da se obavežemo na neki način, a bez sumnje ćemo biti spremni da osećamo i pokažemo bezuslovnu ljubav. Ukoliko mi i naš partner napredujemo na našem zajedničkom putovanju, normalno je da u nekom momentu dođe do stagnacije i pitanje “šta dalje” je neizbežno. Ovaj period nas može navesti da se uputimo ka tački sa koje nema povratka.

Prava ljubav je zapravo balans između želja i potreba koje zavise od partnera. Ne možemo da imamo sve što hoćemo i teško da će nam svakoga dana biti ispunjena bar jedna potreba, ali trebalo bi da postoji fer razmena. Kako bismo imali tu jednakost, potrebe treba da budu artikulisane od strane oba partnera.

Imajte na umu da morate da volite najpre sami sebe i da sebi budemo na prvom mestu, pa će nas onda voleti i drugi. Prava ljubav nas inspiriše da volimo sebe koliko volimo i druge, a ono što ona donosi jeste sigurnost u emocije koje osećamo bez da se pitamo da li je nešto tako ili ne.

(Telegraf.rs/yourtango.com)