Objavljivanje veze ka tekstu na Frontalu u grupi Pravda za Davida, a zatim i gruba kleveta na račun porodice Dani(j)ela Simića, demaskirala je očigledno.

Fejsbuk profil pod imenom „Davor Dragičević“ u tekstu iznad veze napisao je ono što je napisao. Budući da o Davoru govori u trećem licu, očito je da je zatražena “tuđa pamet” radi reakcije na naš tekst.

Tu se javlja prvo licemjerje onoga ko je sastavio materijalno netačnu, ali prije svega uvredljivu i klevetničku poruku u grupi, budući da se stalno poziva na to da je tekst nepotpisan.

Gomila botova na društvenim mrežama zamjera upravo isto, iako im ne smeta što je zvanični sajt grupe Pravda za Davida – Glasbanjaluke.net, klasični portaloid bez impresuma, koji je čak i soroševski Raskrinkavanje.ba označio crvenim alarmom kao objavljivača lažnih vijesti.

Za razliku od drugih portala i portaloida, Frontal od osnivanja, a tome će skoro 10 godina, ima impresum u kome su imena stvarnih ljudi. Tako da se (od)uvijek zna ko stoji iza objavljenog na portalu.

Druga stvar je sam sadržaj našeg teksta u kojem nema ništa sporno, osim što vrijeđa nečija mesijanska osjećanja. U tekstu (koji je obična vijest, a ne kolumna) uočena je jednostavna i lako vidljiva činjenica: Lider pokreta Pravda za Davida, Davor Dragičević, bavi se politikom. Što je njegovo pravo, ali nema pravo da se ljuti kada mu drugi ukažu da to radi loše.

Osim očiglednih kleveta i napada na ličnost, dakle upravo onog što se zamjera drugima, i sve ostalo je neistina. To, barem nas, dovodi u ozbiljnu sumnju i za ostale stvari koje se objavljuju sa ovog profila i grupe.

Dani(j)el Simić nije urednik Frontal.SRB, to je Marko Šikuljak. Frontal nema vlasnika, budući da je u pitanju udruženje građana. Simić, takođe, nije autor teksta. Frontal nije sekta, da guru odobrava tekstove, već grupa slobodnih ljudi, koji objavljuju sadržaje sporazumno i u skladu sa uređivačkom politikom.

I, što je najbitnije: mi istinu i pravdu vidimo kao univerzalne vrijednosti, a ne isključivo pravo pojedinaca!

Treća razlika je u tome što se na Frontalu barata činjenicama i izrečenim, dok je trbuhozborac koji se oglašava preko Davorovog profila reagovao klasičnim pokušajem hohštaplerske diskreditacije napadom na ličnost.

U ovom slučaju Dani(j)ela Simića, i to ne napadanjem njega lično, već primitivnim klevetanjem njegovih roditelja, od kojih jedan nije među živima.

Zvuči poznato?

Simić: Ne znam šta su htjeli da postignu

Zamolili smo i osnivača našeg glasila da se oglasi na ovu temu, te on kaže:

– Ne znam otkud tolika povrijeđenost činjenicama, ukoliko se zna da je Frontal jedini ćirilični portal zapadno od Drine i da se već deceniju zalažemo za što veći stepen državnosti Srpske? Naša je dužnost da reagujemo na svaki pomen unitarizacije, pogotovo ako se takva politička platforma pokušava sakriti iza jednog tragičnog slučaja. Od bilo koga ona da dolazila, jer naši čitaoci su navikli da u tom pogledu ne štedimo nikoga i sasvim sigurno smo trenutno jedini potpuno nezavisan portal u Srpskoj.

Stvarno ne znam šta su ovim htjeli da postignu. To što su sebi sami napravili medvjeđu uslugu u javnosti, pa će to prihvatiti mediji koji im otvoreno nijesu skloni? To nije moja krivica, već onih koji su vrijeđali moje roditelje da bi uticali na Frontalovu uređivačku politiku.

Ako je jalijaško klevetanje mojih roditelja najveća mrlja koju su mogli da navedu u mom životu i radu, ja sam na to ponosan. Ovo očigledno nije pisao ožalošćeni Davor Dragičević, što bih kao otac mogao da razumijem, usljed mentalnog stanja u kojem se nalazi. Da su lagali i podmetali meni lično, to bih podnio kao i mnoge prijetnje smrću, prebijanjem i drugim pošastima.

Ovako, ti koji su mu to napisali i poturili da objavi, moraće dokazati psine koje su izrekli na račun moje porodice, pa ću se obratiti jedinoj policiji kojoj vjerujem i koju plaćam, da utvrde identitet klevetnika.

Frontal.rs