Naslovna strana sarajevskog nedjeljnika “Stav”, na kojoj je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sa brkovima nacističkog lidera Adolfa Hitlera, skandalozna je i sramna, ističe portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Navodi da je sraman i skanadalozan i uvodni tekst “Stava” u kojem se najavljuju priče o kontinuitetu srpskog “arlaukanja” od Vukovog “Srbi svi i svuda”, preko monarhističkog svetosavlja i miloševićevskog “Svi Srbi u jednoj državi”, pa do Dodikovih separatističkih “Majn Republika Srpska”, tendencija koja doista liči na nacističko vjerovanje u “njemački životni prostor” očišćen od svake različitosti”.

Kovačević naglašava da je potpuno sramno to što je čovjek, koji dolazi iz porodice, čiji brojni članovi su bili žrtve nacizma, stavljen u kontekst jedne takve ideologije.

Pogotovo, dodaje, kada je riječ o lideru jednog naroda koji spada među najveće žrtve te ideologije nacizma i fašizma, i kada, zaključuje, takve stvari dolaze iz grada u kojem se čak i osnovne škole i javne ustanove nazivaju po pripadnicima nacističke i fašističke ideologije.

RTRS