Privredno-turistička etno-manifestacija “Zlatne ruke Potkozarja”, koja je okupila 43 izlagača narodnih rukotvorina, otvorena je danas u Prijedoru.
Zamjenik gradonačelnika Aleksandar Miljuš rekao je da je ova manifestacija prilika da građani Prijedora i njihovi gosti vide sve koji izrađuju narodne rukotvorine, njeguju etno-stil i izlažu rukotvorine.

“Gradska uprava pružila je priliku svima koji su željeli da ovdje pokažu šta umiju jer je ovo jedinstvena prilika da se pokažu, ali i da se prodaju ručni radovi. Odziv učesnika bio je dobar”, rekao je Miljuš, koji je otvorio manifestaciju.

Direktor Turističke organizacije Prijedora Amira Ganić rekla je da su među izlagačima četiri udruženja, pet radionica i 34 pojedinca koji se bave izradom rukotvorina.

“Manifestacija ima izložbeni i takmičarski karakter, a na zatvaranju biće proglašeni i nagrađeni najoriginalniji eksponat i najbolje uređen izložbeni štand prema ocjeni stručnog žirija”, navela je Ganićeva.

U svečanosti otvaranja ovogodišnje manifestacije, čiji je cilj promocija tradicionalnih etno-vrijednosti naroda Potkozarja, učestvovali su folklorna sekcija i muška vokalna grupa Kulturno-umjetničkog društva “Kozara” iz Prijedora.

Organizatori “Zlatnih ruku Potkozarja” su Turistička organizacija i Grad Prijedor.