БРАТУНАЦ, 7. ЈУЛА /СРНА/ - Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Братунцу да у БиХ нема правде за Србе, јер су починиоци стравичних злочина над српским народом у протеклом рату остали некажњени.

Predsjednik SNSD Milorad Dodik žestoko je reagovao na zajedničko saopštenje OHR i Ambasade SAD u BiH u kome su kritikovali HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS zbog činjenice da u Domu naroda BiH nisu usvojene izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH.

– Jasno je da HDZ BiH, SNSD, DNS i HSS više zanima uskostranačka politika nego zaštita bezbjednosti građana BiH – naveli su u zajedničkoj izjavi.

Međutim, Dodik je na Mrakovici rekao da je izuzetno zadovoljan zbog toga što je srpski Klub delegata u Domu naroda BiH djelovao jedinstveno.

– Odbacujem bilo kakve priče koje smo mogli da čujemo od visokog predstavnika, koji ništa ne radi nego samo tamo komplikuje situaciju, koji se ponovo miješa ovdje i kaže da je SNSD navodno kriv što nije donesen krivični zakon. Mi 20 godina govorimo ovdje da su oni lopovi koji su nametnuli nama zakon o Sudu i Tužilaštvu. Neka naprave svoju poslaničku grupu. Imali su Savez za promjene. Svako onaj ko se stavi u službu stranca na kraju puta bude gubitnik – poručio je Dodik, prenosi N1.

Srpskainfo