Bol jedne porodice je zloupotrebljena i sve je pretvoreno u politizaciju slučaja za koji je u ovom trenutku najodgvornije tužilaštvo, tvrdi Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske u intervju za beogradski Telegraf. Smatara da opozicija u Srpskoj većim dijelom svoju kampanju planira graditi na slučaju Dragičević.

“E onda su na tom bolu koji je snažan, ne samo za porodicu, već za svu sredinu… Onda se nakače razne strukture sa namjerama različitim i ovo je tipična priča koju smo mogli da pročitamo u onim studijama ili preporukama o “obojenoj revoluciji” u kojima se događaj, koji izgleda potpuno nepolitičan ali nabijen mnogim emocijama, da se nakači priča o tome i da se napadnu u pravilu prvo najniži predstavnici vlasti, dakle policijski službenici, da bi danas došli do Milorada Dodika,” rekao je Dodik.

Iz Udruženja veterana Republike Srpske kažu da to što je grupa Pravda za Davida uzurpirala trg i što ne prihvataju suprotno mišljenje, u najmanju ruku nije fer. Najavljuju da neće odustati od svoje ideje da Trg Krajine preimenuju u Trg Vojske Republike Srpske.

“Prema tome niz je tu nelogičnosti i ja imam pravo, kao što oni sumnjaju kako je nesretnog Davida ubio državni aparat ili vrh MUP-a, ne mogu meni osporiti da sumnjam da se iza njih krije odlično osmišljeni scenario rušenja Republike Srpske,” kaže Duško Vukotić, predsjednik Udruženja veterana Srpske.

Na protestima su se, kaže Dodik, po saznanjima policije počeli okupljati i dijelovi kriminogenih struktura koje su imale svoj interes u napadima porodice na policiju. Manipulacija bolom jedne porodice tako dobija sasvim drugu dimenziju. Smatra da je ključ u tužilaštvu koje vodi istragu.

“Nemoj manilulisati bolom. Nemojte manipulisati tim. Ja se zalažem za to da se otkrije istina. Ja to hoću i nezadovoljan sam tužilaštvom što je to tako radilo, moralo je brže i moralo je efikasnije i moraju preuzeti na sebe odgovornost. I to nije moja odgovornost, to nije odgovornost vlade, to nije odgovornost parlamenta, nego isključivo Tužilaštva,” rekao je Dodik.

Napadima na porodice Dodik i Cvijanović, te pokušaji da se ocrni ime jednog od najslavnijih komadnata Vojske Republike Srpske Novice Simića samo zato što je njegov sin iznio svoj stav, jasan je znak za Dodika da je cijela situacija u vezi slučaja David Dragičević otišla predaleko. Teška je bol izgubiti dijete, ali bol jedne porodice se zlupotrebljava, zaključuje predsjednik Republike Srpske.

ATV