Nastojanje opozicione, bošnjačke i bh diplomatske mašinerije da obezvrijedi posjetu i sastanke koje je premijer Republike Srpske Željka Cvijanović imala tokom dosadašnje posjete SAD predstavlja najbolji znak da se u Vašingtonu radi dobar posao za Srpsku, koja konačno otvara kanale komunikacije sa onima koji uvažavaju realnosti u BiH, rekao je Srni portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“Ovima koji sve to obezvređuju predlažemo da nastave da `žive svoj stereotip i lažni film`”, istakao je Kovačević.

On je naglasio da, ipak, ostaje sramota da je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak bio u Vašingtonu, a nije prisustvovao tako važnom događaju kao što je obilježavanje stotinu godina od dizanja srpske zastave iznad Bijele kuće kao znak velikog poštovanja dva naroda.

“Crnadak je smatrao prečim da sa bošnjačkim lobistom ambasadorom Harisom Hrletom skuplja preko Bošnjačkog kongresa glasove za Mladena Ivanića. Hrle je poznat po tome što redovno naručuje takve tekstove preko svojih blogera i sarajevskih portala kojima svaki put dezavuiše ono što rade predstavnici Srpske, a posebno premijerka u Americi”, naglasio je Kovačević.

Iz njegove kuhinje, podsjetio je Kovačević, je tako prošle godine nastala i vijest kako je premijerka Srpske istjerana iz Stejt departmenta, pa je čak i američka ambasada morala to da demantuje.

RTRS