Nakon što su Bošnjačke nevladine organizacije njemačkom istražitelju predale spisak od 22.000 vojnika Republike Srpske, karakterišući ih sve kao osumnjičene za ratne zločine, ne miruju ni bošnjački poslanici.

Član kolegijuma Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović najavio je formiranje tzv. Centra za istinu i pravdu, koji bi se i izvan BiH, bavio otkrivanjem navodnih ratnih zločinaca. Kako je to Džaferović zamislio, dio novca za rad Centra, trebalo bi da bude obezbijeđen i iz bh. budžeta. Šta se krije iza Džaferovićeve ideje.

Sarajevski serijski mirnodopski monopol nad “ratnom opkoljenošću”, nad ratnim traumama i strahotama, mitomanija o jedinim žrtvama rata, o “golorukim” braniocima koji su se suprotstavljali do zuba naoružanom “srpskom agresoru” mogla bi da dobije još jednu epizodu – “Centar za istinu i pravdu”! Valjda opet sarajevsku! Po uzoru na Centar Simon Vizental, zadatak “Džaferovićevog centra” bio bi da dokumentuje zločine, identifikuje zločince, otkriva njihove adrese širom svijeta, prijavljuje ih domaćim ili tužilaštvima zemalja u kojima se nalaze.

RTRS