Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković pozvao je danas sugrađane da mjesnim zajednicama prijave materijalnu štetu nastalu u olujnom nevremenu 21. jula.
“Pozivam sve građane Prijedora da prijave štete koje su pretrpjeli svojim mjesnim zajednicama jer će tako biti lakše nadležnim komisijama da izađu na teren i procijene štetu”, rekao je Đaković na konferenciji za novinare.

 

On je naveo da je gradska uprava formirala komisije za procjenu štete u poljoprivredi i na infrastrukturnim objektima i mehanizaciji, te da će one danas započeti rad na terenu.

“Ono što smo preduzeli odmah je hitna sanacija puteva i dobrim dijelom je završeno, a nastavlja se gdje i dalje ima tih pojava”, rekao je Đaković.

On je podsjetio da je Vlada Republike Srpske odlučila da gradu Prijedor dodijeli dva miliona maraka za pomoć u saniranju posljedica nevremena na domaćinstvima, pomoćnim objektima i mehanizaciji.

“Šteta je, nažalost, ogromna, posebno u voćarstvu, ali i u objektima i stambenim i poslovnim”, naveo je Đaković.

On je dodao da će nalazi dvije komisije biti dostavljeni Vladi.

“Mi imamo pokazatelje i podatke o najkrupnijim štetama, a pojedinačne, manje, koje su se desile, ako oni ne prijave u mjesnim zajednicama, teško ćemo do svake kuće doći da znamo gdje je šteta nastala”, istakao je Đaković i pozvao sugrađane da se “nađu pri ruci” članovima nadležnih komisija na terenu.

Olujno nevrijeme praćeno jakom kišom i udarima leda veličine lješnika pogodilo je Prijedor 21. jula između 17.00 i 19.00 časova.