Iz udruženja veterana RS upozorili su da se priprema ubistvo Duška Vukotića koje bi dovelo do sukoba u Banjaluci i neizbežne međunarodne intervencije

Predsednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić najavio je da će MUP-u Srpske uskoro dati izjavu da se “vrše ozbiljne pripreme za njegovo ubistvo koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i međunarodne intervencije”.

Vukotić je rekao Srni da su ga o tome obavestili njegovi saborci iz jedinice u kojoj su bili tokom proteklog rata.

– Rekli su da tu vest smatraju vrlo ozbiljnom i da na to moraju upozoriti javnost. Ne mogu da se na njih ljutim, jer znam da su to uradili za moje dobro. A zvaničnu izjavu ću dati MUP-u i, pre svega, očekujem zaštitu svoje porodice – istakao je Vukotić.

On je naglasio da ovakvo upozorenje shvata ozbiljno, pogotovo što je dobio informaciju da je reč o ozbiljnim i vrlo kredibilnim izvorima iz Rusije. On je naveo da ga lično nije strah, ali da jeste kada je riječ o sigurnosti njegove porodice.

– Ne glumim hrabrog lika, ali kada analiziram izvore koji su poslali tu informaciju o pripremi mog ubistva, to smatram vrlo ozbiljnim i pouzdanim – rekao je Vukotić.

Iz Udruženja “Veterani Republike Srpske” upozorili su da se „sprovode vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo Duška Vukotića koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i neizbežne međunarodne intervencije, čime bi bili sprečeni opšti izbori i onemogućena pobeda Milorada Dodika za prvog ozbiljnog srpskog predstavnika u Sarajevu“.

Predsednik „Veterana Srbije“ Goran Vidojević izjavio je da informacije iz kredibilnog izvora ovog udruženja u Moskvi govore da je kampanja motivisana „procenom kreatora planiranog međusrpskog sukoba u Banjaluci da se žrtvi Davida Dragičevića, koja uglavnom okuplja pristalice prozapadne orijentacije, pridruži žrtva Vukotića koji se javno deklariše kao vođa patriotskog udruženja proruske orijentacije“. On je podsetio da je pokušaj satanizacije Vukotića, koji je i predsednik međunarodnog saveza „Naslednici pobede“ za Balkan sa sedištem u Moskvi, počeo već u januaru u neosnovanoj priči o paravojnim formacijama u Srpskoj i navodnom odvođenju dece iz Srpske u ruske vojne kampove.

„Pri tome, nikada nije imenovano nijedno dete niti se javio bilo koji roditelj koji bi potvrdio ovu vrlo opasnu priču“, ukazao je Vidojević.

ALO