Sa peharom i zlatnim medaljama oko vrata, omladinci fudbalske reprezentacije Republike Srpske vratili su se iz Češke. Na turniru u Jablonecu, ponovo im nije bilio premca.

“Neće nas više ni zvati tamo”, kroz šalu će po povratku, aludirajući na to da  već treću godinu u nizu, mališani iz Srpske osvajaju prvo mjesto na turniru “Jozef Kubin”. Ove godine, najbolji su bili u kategorijama U-15 i U-13. Starija generacija, do zlata je stigla bez primljenog pogotka.

“Odigrali smo odličan turnir. Dominirali smo u većini utakmica. Malo smo se namučili u finalu protiv ekipe Dinama iz Drezdena. Ipak, dobili smo ih na penale i uzeli zlato”, izjavio je Srđan Beuk, kapiten fudbalske reprezentacije Republike Srpske.

Oni nešto mladji, u finalu su savladali češku ekipu “Mladu Boleslav” sa minimalnih jedan nula.

“Ekipe su bile odlične. Čestitam svim igračima i trenerima. Igrači su dali svoj maksimum, to se pokazalo na terenu i osvojili smo zlato”, rekao je Andrej Subotić, kapiten generacije U-13.

“Ovo je jedan od jačih turnir na kojem učestvuju velike ekipe. Za nas je veliki uspjeh što smo osvojili zlatnu medalju”, kazao je Mihajlo Vukadin, član fudbalske reprezentacija Republike Srpske (U-13).

Selektor onih najmlađih, Zlatko Jelisavac prezadovoljan je zbog ostvarenog rezultata. Kaže, pokazali smo da u Republici Srpskoj i dalje ima fudbalskog talenta na pretek.

“Jako nam je drago u oba stručna štaba, da smo na najbolji mogući način prezentovali fudbal Republike Srpske u veoma jakoj konkurenciji”, rekao je Zlatko Jelisavac, selektor fudbalske reprezentaacije Republike Srpske (U-13).

Ne kriju, da su ih u Češkoj Republici, domaćini i ovaj put pazili “kao malo vode na dlanu”. Trodnevni Boravak u ovom gradu , fudbalska delegacija iz Srpske “začinila” je odlaskom na utakmicu tamošnjeg prvoligaškog karavana u kojoj je Jablonec na svom terenu dočekao prašku Spartu, a svi pristuni na tribininama mališane iz Srpske dočekali su velikim aplauzom.

ATV