U Republici Srpskoj i Federaciji BiH u utorak se očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme, uz umjeren porast oblačnosti koji će tokom dana usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

Ujutro će biti pretežno vedro, samo ponegdje oko rijeka moguća je kratkotrajna magla, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana očekuje se sunčano i toplo vrijeme, a popodne i prema večeri umjeren razvoj oblačnosti koji će ponegdje usloviti kratkotrajne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u centralnim i istočnim krajevima.

Kasnije popode moguća je pojava pljusova sa grmljavinom i na sjeveru uz rijeku Savu, dok će u Hercegovini i na zapadu Krajine ostati sunčanije.

Duvaće slab vjetar, sjeverozapadnog smjera, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 17 do 23, na jugu od 21 do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu od 32 do 36 stepeni Celzijusovih.

Danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Nešto više oblačnosti bilo je u centralnim i istočnim područjima gdje je registrovana kiša i grmljavina.

Temperatura vazduha izmjerena u 14.00 časova: Bjelašnica 13, Han Pijesak, Foča i Sarajevo 23, Sokolac i Ivan Sedlo 24, Gacko 26, Mrakovica, Rudo i Bugojno 27, Nevesinje i Srebrenica 28, Mrkonjić Grad i Livno 29, Ribnik, Šipovo, Srbac, Gradačac i Јajce 30, Višegrad, Bihać, Bijeljina, Brčko, Sanski Most, Tuzla, Zenica i Zvornik 31 stepen Celzijusov.

U Bileći, Novom Gradu, Banjaluci i Trebinju danas je u 14.00 časova izmjerena temperatura vazduha 32 stepena Celzijusova, u Grudama 34, te Mostaru 35 stepeni Celzijusovih.

SRNA/RTRS