Na imanju Miroslava Majstorca (39) iz Gradiške otkrivene su 1.083 stabljike indijske konoplje, čijim se sušenjem dobija droga marihuana.

Majstorcu su lisice na ruke stavljene u petak naveče, na muzičkom festivalu “Kozara fest” na Mrakovici kod Prijedora, kada je policija kod njega pronašla četiri džointa. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Prijedoru, pretreseni su kuća i pomoćni objekti koje koristi osumnjičeni u Mačkovcu kod Gradiške. Majstorac je uhapšen u subotu nakon što je policija kod njega pronašla četiri džointa, saznaje “Glas Srpske”. Tom prilikom, na njivi gdje je zasađen kukuruz otkrivena je plantaža marihuane.

– Prilikom pretresa pronašli smo 1.083 stabljike indijske konoplje visine od 100 do 190 centimetara. U kući smo otkrili nešto više od kilograma marihuane u kesama, tri džointa, kao i digitalnu vagu – rekla je portparolka Policijske uprave Prijedor Vesna Pačariz.

Pronađena droga je oduzeta i prevezena u Osnovni sud u Prijedoru. Narkotici su bili namijenjeni za dalju prodaju.

– Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, protiv osumnjičenog biće podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjaluci i Prijedoru zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnih droga, kao i zbog omogućavanja uživanja opojnih narkotika – kazala je Pačarizova.

Majstorac je nakon pritvora od 24 časa pušten da se brani sa slobode.

Glas Srpske