Predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić najavio je da će Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske uskoro dati izjavu u vezi sa upozorenjem Udruženja “Veterani Republike Srbije” da se “vrše ozbiljne pripreme za njegovo ubistvo koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i međunarodne intervencije”.

Vukotić je rekao Srni da su ga o tome obavijestili ljudi iz Udruženja “Veterani Republike Srbije”, koje okuplja mnoge njegove saborce i vojnike koji su bili u njegovoj jedinici tokom proteklog rata, a u koje ima veliko povjerenje.

“Rekli su da tu vijest smatraju vrlo ozbiljnom i da na to moraju upozoriti javnost. Ne mogu da se na njih ljutim, jer znam da su to uradili za moje dobro. A, zvaničnu izjavu ću dati MUP-u i, prije svega, očekujem zaštitu svoje porodice”, istakao je Vukotić.

On je naglasio da ovakvo upozorenje shvata ozbiljno, pogotovo što je od Udruženja “Veterani Republike Srbije” dobio informaciju da je riječ o ozbiljnim i vrlo kredibilnim izvorima iz Rusije.

“Nisam s njima kontaktirao, ali smatram ih vrlo ozbiljnim i vrlo kredibilnim”, istakao je Vukotić.

On je naveo da ga lično nije strah, ali da jeste kada je riječ o sigurnosti njegove porodice.

“Ne glumim hrabrog lika, ali kada izanaliziram izvore koji su poslali tu informaciju o pripremi mog ubistva, to smatram vrlo ozbiljnim i pouzdanim”, rekao je Vukotić.

Iz Udruženja “Veterani Republike Srbije” upozorili su da se “vrše vrlo ozbiljne pripreme za ubistvo Duška Vukotića koje bi dovelo do međusrpskog sukoba u Banjaluci i neizbježne međunarodne intervencije, čime bi bili spriječeni opšti izbori i onemogućena pobjeda Milorada Dodika za prvog ozbiljnog srpskog predstavnika u Sarajevu”.

Predsjednik “Veterana Srbije” Goran Vidojević izjavio je da informacije iz kredibilnog izvora ovog udruženja u Moskvi govore da je medijska kampanja za pripremu te namjere u toku, te da je kampanja motivisana “procjenom kreatora planiranog međusrpskog sukoba u Banjaluci da se žrtvi Davida Dragičevića, koja uglavnom okuplja pristalice prozapadne orijentacije, pridruži žrtva Vukotića koji se javno deklariše kao vođa patriotskog udruženja proruske orijentacije”.

SRNA/RTRS