Policija je uhapsila muškarca H. M, koji je u četvrtak oko 18.10 ispred lokalne prodavnice u Ulici Generala Vladimira Kondića u naselju Stepa Stepanović u Beogradu brutalno nokautirao penzionera Ljubišu Jovičića (70), kojem se ljekari bore za život.

Prema riječima očevidaca, Jovičić se kobnog dana vratio po cigarete koje je zaboravio u prodavnici.

“Došao je prije podne da kupi neophodne namirnice,  a kada se vratio u stan primijetio je da mu nedostaju cigarete. Vratio se u prodavnicu i na kasi popričao sa prodavačicom zato što mu je sačuvala zaboravljenu robu i koju je u znak zahvalnosti htio da počasti pićem”, kaže očevidac.

Međutim, H. M., koji je bio sa djetetom iznervirao se zbog toga što nesrećni čovjek zadržava red.

“Prvo ga je gurnuo s leđa i rekao mu da se ubrza. Jovičić je tada izašao ispred prodavnice, a za njim i H.M., koji mu je prišao i nokautirao ga pesnicom. Od siline udarca, starac je pao na leđa i glavom udario o betonski zid visine oko 50 centimetara. Nekoliko minuta je bio u nesvijesti, nakon čega mu je došla porodica”, dodaje očevidac.

Jovičiću konstatovan prelom lobanje sa nagnječenjem mozga i ljekari mu se bore za život. Jeziva scena se odigrala pred očima maloljetnog osmogodišnjeg djeteta H. M, koje je počelo da vrišti i prisutni nisu znali kako da ga smire.

“Tata, šta si to uradio, ubio si nevinog čovjeka, sad će policija da te uhapsi!”, vikao je mališan.

Jovičić je ostao nepomično da leži ispred prodavnice.

“Odmah su mu pritrčali ljudi koji su sjedili ispred, a kad je video da starac ne dolazi sebi, vratio se i H. M, koji je pokušao da ga podigne. Iako je zadobio teške povrede, Jovičić je odbio ljekarsku pomoć”, kaže izvor.

Međutim, usljed pogoršanja zdravstvenih problema, dva dana kasnije sam se javio ljekaru.

“On je privatnim vozilom dovezen u Urgentni centar, gdje su mu konstatovali teške povrede, prelom lobanje sa nagnječenjem mozga i on je zadržan u šok-sobi, a ljekari kažu da su mu šanse da preživi veoma male”,dodaje sagovornik lista.

H. M. je vojni pilot u penziji, a nakon policijskog zadržavanja, on je juče saslušan pred tužiocem.

Vlasnica prodavnice ispred koje se odigrala drama kaže da je Jovičić divan porodični čovjek.

“On je naša stalna mušterija i nikad nismo imali problema. Uvijek se ljubazno javi i popriča. Tog dana sam bila u prodavnici i nisam znala da su mu povrede toliko ozbiljne “,  kaže vlasnica.

Telegraf.rs