Strani mediji su Ulića prozvali “crnogorskim Eskobarom”, ali je on više puta do sada negirao optužbe da ima veze sa švercom droge

Vaso Ulić, koji se tereti za organizovanje kriminalne grupe koja se bavila međunarodnim švercom droge, juče je napustio istražni zatvor u Spužu, potvrdio je za Pobjedu njegov branilac Miloš Vuksanović.

Ulić je prošle nedelje ponudio kauciju od 300.000 evra kako bi se branio sa slobode, što je sud i prihvatio.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Ulića u februaru ove godine i predmet je dodeljen sudiji Biljani Uskoković, ali suđenje u ovom predmetu je nekoliko puta odlagano.

Strani mediji su Ulića prozvali “crnogorskim Eskobarom”, ali je on više puta do sada negirao optužbe da ima veze sa švercom droge.

Ulić je uhapšen 29. avgusta prošle godine i on je pred specijalnom tužiteljkom Mirom Samardžić negirao da je bio na čelu narko kartela koji je prethodnih godina iz drugih zemalja u Australiju prokrijumčario 60 kilograma ekstazija (MDMA).

Sumnja se da su članovi Ulićeve grupe prethodnih godina proizvodili tablete ekstazi, koje su prodavali na ilegalnom narko tržištu Australije.

Australijski mediji tada su tvrdili da su baze te svetske kriminalne grupe, koja se bavi i švercom oružja i pranja novca, u Crnoj Gori, Španiji i Holandiji.

Ulić je 2005. napustio Australiju i od tada živi u Podgorici, odakle je nastavio, prema pisanju australijskih medija, da vodi narko-biznis.

Ulić je tada za “Vijesti” kazao da “živi slobodno” i da bi “voleo da vidi dokaze australijske policije”. 

Da podsetimo, Ulić je 2015. godine zapretio tužbom protiv glavnog autora teksta Čarlsa Miranda iz “Njuz korpa”:

“Moraće da dokaže i pokaže ta poverljiva dokumenta o kojima, evo, bruji pola sveta, kao i navodne procene australijske savezne policije kako tobože moja krimi grupa funkcioniše. Voleo bih da znam gde je “pala” ta droga i ko je sve umešan u taj posao. Pitanje je da li bih uopšte bio živ. Godinama sam u Podgorici, tako da ne bi bio problem crnogorskoj policiji da reaguje, ali ni Evropolu, pa ni pripadnicima BIA”.

Telegraf.rs