Društvene mreže gore posljednja dva dana nakon što se pojavila objava, odnosno fotografija čovjeka, koji navodno ima 14 djece, uz tekst da je dobio otkaz u Komunalnom preduzeću „Komus“ u Novom Gradu.

U postavljenom statusu na Tviteru se navodi: “Čovjek iz Novog Grada koji ima 14 djece je otpušten iz javno komunalnog preduzeća za čistoću kao višak radne snage. Mjesec dana nakon otkaza, on i dalje svakog dana čisti i uređuje Novi Grad besplatno u nadi da će ga nadležni organi ponovno vratiti na posao. Čovjek zaslužuje pomoć.”

Međutim, iako je ovaj post tužne sudbine oca sa velikim brojem djece dobio preko 800 lajkova i salve komentara na Tviteru i Fejsbuku, Srpskainfo otkriva drugačiju stranu priče.

Za naš portal Branislav Radulović, v.d. direktor Komunalnog preduzeća „Komus“ iz Novog Grada, tvrdi da čovjek koji je prikazan na fotografiji, koja kruži na društvenim mrežama, nije bio u radnom odnosu u ovom preduzeću.

– Ja sam u „Komusu“ počeo da radim u septembru 2011. godine, a od 2014. godine sam na mjestu direktora. Od mog početka rada pa do danas, odgovorno tvrdim, taj čovjek nije imao nijednog dana radnog staža u preduzeću. Demantujem sve navode koje su se pojavile na društvenim mrežama – poručuje Radulović.

On ističe da je u pitanju politička igra suparnika, budući da se predizborna kampanja odavno zahuktala na terenu, te da ne bi reagovao na ovu objavu da nisu u “prljave igrarije uvučena i spomenuta djeca”. Ističe da je riječ o montaži u kojoj je čovjek iskorišten.

– Obavijestio sam načelnika opštine Novi Grad Miroslava Drljaču o ovom pitanju – navodi Radulović.

Dodaje da mu je neshvatljivo dokle se može ići, te da će tražiti da u preduzeće dođe inspektor rada, kako bi provjerio navode u vezi radnog odnosa čovjeka sa fotografije.

Prema dokumentima u koje je portal Srpskainfo imao uvid, radnik M.V. je primljen na određeno vrijeme, od 1. januara do 28. februara 2010. godine, na radno mjesto čistača javnih površina.

Razlog sklapanja Ugovora o radu na određeno vrijeme bilo je privremeno povećanje obima posla.

Srpskainfo