Ako jednog dana dođe do raspada BiH, glavni krivci za to neće biti ni Milorad Dodik ni navodne velikosrpske zavjere.

Za mogući dramatičan kraj bajke o multikulti državici, koja je preživjela raspad mnogo veće i bezbroj puta ljepše multikulturalne Jugoslavije, krivca ne treba tražiti ni u malignom ruskom uticaju niti u skrivenim geostrateškim interesima podmuklog Zapada.

Ekipa koja udarnički radi na nestanku države jedva skrpljene u Dejtonu ne nalazi se u Banjaluci, Beogradu ili Moskvi. Najveći rušitelji BiH žive, rade i palamude u Sarajevu.

Da iz „šeher“ prestonice već 20 i kusur godina ne stižu stalne uvrede na račun Srba i Republike Srpske i da se uporno ne pokušava osporiti srpski identitet u BiH, Srbi bi, kakvi su naivni, vjerovatno do sada ogromnom većinom prihvatili državu u koju su silom utjerani 1995. Na isti način kako su prihvatili i priču o „bratstvu i jedinstvu“ s onima koji su ih zvjerski tamanili u oba svjetska rata.

Ako, dakle, jednog dana zaista dođe do raspada i podjele ove zemlje, pripadnici najbrojnijeg naroda na tome bi, prije svega, trebalo da zahvale svojoj „državotvornoj“ stranci, frustriranim političarima i intelektualcima tipa Senadina Lavića, koji kao da čine sve da ovu i ovakvu BiH Srbima potpuno ogade.

Čak i najveći srpski mazohisti i autošovinisti, kojih, nažalost, nikad ne manjka, teško da mogu živjeti zajedno s onima koji njihove prijatelje, sunarodnike, komšije, nazivaju nacistima i Hitlerovim sljedbenicima.

Srpskainfo