Najpre ga udario stolicom, a zatim je uzeo sekiru i udarao ga po glavi; Njegovo telo više od dva meseca krio u svojoj kući

OKRUŽNI sud u Prijedoru osudio je Radovana Đujića (73) iz sela Brezičani na pet godina zatvora zbog ubistva njegovog sina Duška (44), čije je telo više od dva meseca krio u hodniku kuće.

Đujić je oglašen krivim da je ubistvo počinio u prekoračenju nužne odbrane. Tokom suđenja je utvrđeno i da je bio u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Otac i sin su odranije bili u lošim odnosima i često su se sukobljavali. U presudi se navodi da je Duško neutvrđenog dana u oktobru 2017. godine iz prizemlja, gde živi, došao na sprat kuće i napao oca.

Radovan ga je najpre udario stolicom u grudi, a zatim je uzeo sekiru i u hodniku ga više puta izudarao ušicama po glavi. Nakon što je Duško okrvavljen nepomično ostao da leži na podu hodnika, njegov otac je otišao da spava u sobu.

Sutradan je došao do tela i uverio se da je mrtav. Telo je ostavio da skoro dva meseci leži u hodniku sve dok ga 5. decembra prošle godine nije otkrila policija. U kuću su došli na osnovu govorkanja da je Duško nestao i da ga niko nije video dva meseca. Istog dana Radovan je uhapšen i pritvoren. Zbog dvomesečnog držanja tela nasred hodnika, kuća Đujića u Brezičanima kod Prijedora je u medijima nazvana “kućom strave”.

Zanimljivo je da se, do pronalaska leša, Radovan ponašao kao da se ništa nije dogodilo. Po priči komšija, čak je pred kućom kopao baštu i pekao rakiju, a kada bi ga upitali: “Gde mu je sin?”, odgovarao bi da ne zna, te da ga se on ne tiče. Za to vreme u prizemlju kuće sve vreme je boravio drugi Radovanov sin Draško, koji je osoba sa poteškoćama u razvoju, pa je nakon hapšenja oca smešten u odgovarajuću ustanovu.

Presuda nije pravosnažna i obe strane imaju pravo žalbe.

ALKOHOL

NAKON što je zločin otkriven, meštani Brezičana su ispričali da su otac i sin bili skloni alkoholu, te da su duže vreme bili u lošim odnosima. Često su svađali i sukobljavali i to navodno zbog toga što je otac živeo u boljim uslovima, dok je sin od njega stalno tražio novac.

Novosti.rs