Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se osvrnuo na odnose sa Hrvatskom, rekavši da želi da oni budu dobri. Takođe, prokomentarisao je izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je proustaški, hrvatski pjevač Tompson, “nešto poput Mileta Kitića u Srbiji”.

– Pa Mile Kitić ne pijeva “Za dom spremni” – naveo je on, i istakao da je hrvatska predsjednica najmanje loš partner u Hrvatskoj.

– To dovoljno govori koliko nam je teško – rekao je Vučić.

Takođe, kazao je i da je na Svjetskom prvenstvu u fudbalu kada je Hrvatska igrala sa Argentinom, navijao “zdušno za Argentinu”, kao i da je navjao za Englesku, u meču sa Hrvatskom, i da ne vidi zašto to treba da krije.

– Kako bih izašao ocu na oci? Da mu kažem da navijam za one zbog kojih nije vidio svoje najmilije jer su ih tamo… Kako da navijam za te koji slave uz onakve pjesme – upitao je Vučić.

Kazao je i da se ne brine o tome kako će “Oluja” u Hrvatskoj biti obilježavana, ali se osvrnuo na one koji su devedesetih godina pobjegli iz Hrvatske, koje je “Srbija krila, prema kojima se nije ponijela kako treba”.

– Ako nešto danas mogu da kažem, jeste da su ovde uvijek dobrodošli – kazao je on, prenosi Blic.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga proslava godišnjice Oluje u Hrvatskoj ni najmanje ne plaši i dodaje da će Srbi na ponosit i dostojanstven način obilježiti svoju tugu.

On je u izjavi za TV Pink rekao da Srbi koji su tada izbjegli nikada nisu krili svoje srpstvo i da su za sve ovo vrijeme, počev od 1995. godine kada država Srbije nije bila uz njih, pokazali veliku ljubav prema Srbiji.

– Žrtvovali su mnogo toga, ali su htjeli da budu sa svojim narodom. Te ‘95-te godine nismo im kao država rekli – dobrodošli, nego smo ih krili i tjerali. Ti ljudi zaslužuju našu ogromnnu zahvalnost, jer su pokazali veliku ljubav prema Srbiji – kaže Vučić.

Srpskainfo