Dvije stotine navijača splitskog Hajduka koji su pokrali gotovo cijeli asortiman u prodavnici na benziskoj pumpi u Srbiji, ostvili su za sobom pustoš i – ustaške simbole.

U noći između srijede i četvrtka, karavan od više desetina vozila, uključujući i petnaestak kombija, zaustavio se u Vrčnu na svom putu iz Hrvatske ka Bugarskoj, gdje Hajduk igra sa Slavijom iz Sofije revanš meč 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Foto: P. Đukanović/RAS Srbija

Nakon što su nasuli gorivo, huligani su masovno utrčali u prodavnicu na pumpi, u kojoj je u tom trenutku bilo prisutno troje zaposlenih, dvije žene i jedan muškarac. Šutnuli su radnika, a krenuli su da kradu sve što im je došlo pod ruku.

Najprije su ispraznili rafove sa energetskim pićima, potom su se bacili na najskuplje čokolade, a zatim i na izložene cigare. Bili su izuzetno neprijatni, bijesni u svakom trenutku, a neprestano su pjevali i vikali, piše Blic.

Foto: P. Đukanović/RAS Srbija

Pred izlazak su pokupili i sve šunke do koji su mogli da dođu, a onda su ostavili grafite za sobom, i to uz potpis “Torcida Split” koji su “ukrasili” ustaškim simbolom “U”, uz docrtani krst.

Srpskainfo