Fudbaleri Sarajeva visokim porazom protiv Atalante na Koševu (0:8) oprostili su se od Evropske lige.

Italijani su pred više od 20.000 navijača u glavnom gradu BiH preglazili Bordo tim.

Nadali su se navijači Sarajeva da bi nakon 2:2 u Italiji njihov tim mogao kreirati senzaciju i nošen podrškom s tribina u revanšu proći u treće pretokolo, ali od toga nije bilo ništa.

Atalanta je pokazala nadmoć, dominirala u svakom segmentu igre i na kraju slavila sa visokih 8:0. Gosti su, naročito u prvom poluvremenu iskoristili svaku šansu koja im se ukazala.

Sve je bilo jasno nakon 18 minuta igre, kada je Atalanta već vodila sa 3:0.

Prvo je mrežu Pavlovića u petoj minuti zatresao defanzivac Palomino nakon velike gužve u šesnaetsercu, da bi u 15. minuti fenomenalan pogodak postigao Alejandro Gomez.

Tri minute poslije Gomezove majstorije Masiello postiže treći pogodak za Atalantu.

U 28. minuti navijači Sarajeva nagradili su Gomeza aplauzom nakon nove golčine za 4:0, a u 39. minuti Palomino postiže drugi gol na utakmici za 5:0, što je bio i konačan rezultatom prvog dijela.

Fanovi Bordo tima nisu bili zadovoljni predstavom čuvara mreže Bojana Pavlovića, koji je nagrađen salvom zvižduka prilikom odlaska u tunel stadiona Koševo, a zanimljivo, srbijanski golman je navijačima prethodno pokazao srednji prst.

Gosti iz Bergama nisu se zadovoljili učinkom u prvom poluvremenu, pa su u drugih 45 minuta nastavili postizati golove.

Raspoložen je bio Musa Barrow, koji je postigao hat-trick, a u strijelce se upisao u 51.,70. i 87. minuti.

Atalanta u trećem pretkolu igra protiv boljeg iz duela Hapoel Haifa/Hafnarfjördur.

Sarajevo se okreće nastupu u Premijer ligi BiH, a večeras im se ponovila sezona 2014/15., kada je Bordo tim u dvomeču od Borussije M’Gladbach primio 10 golova.

Od takmičenja u Evropi danas se oprostio i Željezničar, a jedini predstavnik naše zemlje u trećem pretkolu će biti Zrinjski, koga čega okršaj sa Ludogoretsom.

Izvor: Faktor