Na društvenim mrežama pojavila se fotografija vozača Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća ‘’Novi Sad’’ koji je vozio autobus držeći kišobran tokom vremenske nepogode, koja je nedavno pogodila vojvođansku prestonicu.

Uz fotografiju, Novosađanka Mira Savić postavila je i prateći tekst pod naslovom ‘’Džaba ti kišobran, majstore’’ u kome je opisala ovaj nesvakidašnji događaj.

– Da bus ne mora biti sigurno utočište od letnje provale oblaka, uvjerih se sinoć oko 21 sat, uletivši u autobus GSP-a, iz Futoga ka Novom Sadu, na liniji 55. Pokazavši vozaču kartu, nisam mogla povjerovati rođenim očima. Čovek je mrtav-ladan, sjedio za volanom, držeći u lijevoj ruci kišobran, a desnom je upravljao volanom. I sve tako do krajnje stanice. Svašta sam pomislila: i da je lud, i da se zeza a onda sam osetila da je moje sjedište mokro i da na mene pada kiša. Kiša pada u autobusu?! Tek tada sam pogledala okolo i shvatila da su svi putnici oko mene pokisli i zgrčeni. A vozač je najgore prošao. Bio je mokar po leđima do gole kože a iznad glave mu se slivao potok. Ni kišobran mu nije pomogao. A mi putnici? Ne znam za vozača ali mi smo se svi upi*kili, od mokrog sjedišta – napisala je zapanjena Novosađanka, piše Blic.rs.

U JGSP ”Novi Sad” kratko su potvrdili da je na fotografiji njihov vozač koji vozi autobus na liniji 55, Futog – Novi Sad uz napomenu da je problem riješen već slijedećeg jutra.

– Istina je da je naš kolega vozio autobus sa kišobranom. Jedino ne znamo zašto odmah nije prijavio kvar. Možda je htio da završi vožnju kako putnike ne bi ostavio bez prevoza do dolaska zamjenskog vozila. Činjenica je da čim uočimo bilo kakav kvar na našim vozilima odmah ih povlačimo iz saobraćaja i odvozimo u garažu na hitan remont – ispričao nam je jedan kolega vozača sa kišobranom.