Grad Prijedor odlikovan je “Zlatnom značkom”, najvišim priznanjem Boračke organizacije Republike Srpske, koja ove godine slavi 25 godina postojanja. Ovo priznanje rezultat je dobre saradnje prijedorske gradske uprave sa Boračkom organizacijom, ali i stalnih napora i brige koju ovaj grad pruža u poboljšanju položaja demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske.

Saradnja prijedorske gradske uprave sa boračkim kategorijama na visokom je nivou, a ova lokalna zajednica jedan je od najboljih primjera dobrog odnosa prema boračkoj populaciji, ocijenio je predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić.

On je izrazio posebno zadovoljstvo što ova lokalna zajednica rješava pitanje o stambenom zbrinjavanju boračkih kategorija kroz program socijalnog stanovanja.

“Bio bih izuzetno srećan i zadovoljan da imamo više ovakvih primjera u Republici Srpskoj. Da se razumijemo, ovo nije jedini, ima i drugih opština sa kojima je saradnja izuzetno dobra, ali nažalost, imamo i lokalnih zajednica koje nekad nisu u situaciji da zbog materijalnog položaja u kome se nalaze, na ovakav način vode brigu o borcima”, rekao je Savčić.

Briga o boračkim kategorijama jedan je od najbitnijih zadataka gradske uprave, i zbog toga, ovo priznanje je od velikog značaja, poručio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On je dodao da će dobra saradnja sa gradskom i republičkom boračkom organizacijom biti nastavljena.

“Ono što je važno istaći jeste da je ovdje uspostavljen sistemski način rješavanja problema. Ovdje je izuzetno malo problema koji su ad-hok prirode. Mi sve krupne obaveze prema borcima izvršavamo na organizovan i sistematičan način, i tu nema nejasnoća”, ističe Đaković.

Istaknuto je da će u narednom periodu posebna pažnja biti posvećena zapošljavanju demobilisanih boraca.

RTRS