Oficir Vojske Crne Gore na tvrđavi u Kninu na proslavi akcije “Oluja” u Hrvatskoj pokazao je da slavi najveće etničko čišćenje u Evropi poslije Drugog svjetskog rata, smatra poslanik Demokratskog fronta Slavne Radunović.

Radunović je naveo da je taj predstavnik Crne Gore slavio “Oluju” uz ustašku ikonografiju.

“Ovo nije Crna Gora, ovo je otjelotvorenje Pavelićeve i Musolinijeve NDCG. Crna Gora koja se gradi na antisrpstvu i koja slavi progon 250.000 srpskih civila ne služi svojim državljanima na čast nego za bruku”, napisao je Radunović na Fejsbuk profilu.

Radunović, koji je i visok funkcioner Nove srpske demokratije, naveo je da ova Crna Gora nema ništa sa onom na čiju se slavu i tradiciju poziva.

On kaže kako je mislio da postoji granica u “šlihtanju Vlade Crne Gore”, ali da je ovo dokaz da se, i kad se dotakne moralno dno, kopa da bi se spustio još niže.

Јedan od lidera DF-a Nebojša Medojević napisao je na Tviter nalogu da osjeća stid zbog izdajničkog postupanja Vlade Crne Gore.

“Kao etnički Crnogorac i borac za suverenu Crnu Goru od 1989. godine, danas osjećam stid zbog izdajničkog postupanja marionetske Vlade Crne Gore. Zlo vrijeme. Ali sve prolazi, a istina ostaje”, naveo je Medojević, koji je i predsjednik Pokreta za promjene.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije Јovan Vučurević istakao je da je crnogorska javnost mogla da vidi oficira vojske Crne Gore na ustaškom piru u Kninu, gdje se slavi genocid nad srpskim narodom, protjerivanje 250.000 ljudi, klanje civila, gdje se veličaju Pavelić, Luburić, Francetić.

“Da li se ovo šalje neka poruka Srbima u Crnoj Gori kada se predstavnik ove vlasti nalazi rame uz rame sa /Antom/ Gotovinom, /Mladenom/ Markačem i drugim zlikovcima”, napisao je Vučurević na Fejsbuk profilu.

On je naglasio da u trenutku kada se misli da aktuelna vlast ne može više poniziti Crnu Goru i niže padati u svojoj politici, oni dokažu suprotno.

RTRS