Gornja Lamovita četvrti finalista Kulturno zabavnog karavana “Selo veseelo” (FOTO)

Četvrta ovogodišnja Kulturno-zabavna manifestacija „Selo veselo“ , održana je 5.avgusta u Bistrici. Brojni posjetioci pratili su nadmetanja u tradicionalnim i atraktivnim disciplinama i poljoprivrednom kvizu , u čemu su učestvovale ekipe Gornje Lamovite , Donje Lamovite i Bistrice.

Najuspješnija je bila ekipa Gornje Lamovite, koja se , pored Rasavaca , Donjih Garavaca i Krivaje , plasirala u završnicu ovogodišnje manifastacije .

„Selo veselo“ je otvorio gradonačelnik Prijedora , Milenko Đaković ,  koji je istakao veliki značaj ove manifestacije . “Karavan Selo veselo je godinama jedna od najomiljenijih i najposjećenijih manifestacija , a to je i potvrda njenog uspjeha na polju oživljavanja i unaprjeđenja društvenog života u našim selima, zbog čega će i ubuduće imati podršku Grada“ , rekao je gradonačelnik Đaković.

U kulturno-umjetničkom programu nastupili su članovi foklorne sekcije „Bistrica-Verići“, izvorne grupe , narodni umjetnici , muzičari  i vokalni solisti. Članice Aktiva žena Bistrice pripremile su gastro prezentaciju , na kojoj su posjetioci degustirali tradicionalna potkozarska jela.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Prijedor.

Finalna manifestacija „Selo veselo 2018.“ , biće održana u Gornjoj Lamovitoj , u nedjelju 19. avgusta , od 18 časova.

prijedor24h