dav
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković je danas obišao radove na asfaltiranju lokalnog puta Elezi -Hodžići u naselju Trnopolje čija je ugovorena cijena 183.320 KM.

On je tokom obilaska terena istakao da se na ovaj način u gradu nastavlja izgradnja asfaltne putne mreže.

“Ovaj put se gradi u saradnji sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica , Grada Prijedora i mjesne zajednice Trnopolje, a dužina puta je 1800 metara”, izjavio je novinarima Đaković.

On je dodao da je planom finansiranja definisano da su oko 103.000 KM sredstva Federalnog ministarstva i mjesne zajednice Trnopolje, a 80.000 KM Grada Prijedora.
Rok za završetak radova 30 dana od dana uvođenja u posao preduzeća MG Mind odnosno podizvođača ” Niskogradnja Marjanović”.
Gradonačelnik je obišao radove i na asfaltiranju lokalnog puta u Gomjenici, u ulici Dušana Pantelića i 21.maja u dužini od oko 1100 metara i gdje je ugovorena cijena radova 100.446 KM.Učesnici u finansiranju rekonstrukcije i sanacije i ovog puta su Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica sa 60.267 KM i Grad Prijedor sa 40.178.KM.Rok za završetak radova 30 dana od dana uvođenja u posao gdje su izvođači radova ” Prijedorputevi”.
Potom je uslijedio obilazak lokacije gdje je uveliko počela izgradnja saobraćajnice C105-industrijska zona Celpak i gdje je planiran početak rada firme “Kolektor”.
Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 716.000 KM, od čega će iz budžeta Grada Prijedora

prijedorgrad.org