Sonja Bašić (45), žena koja je prijavila Halida Muslimovića da ju je pretukao krajem jula u Banjaluci, a čiju je ispovest Kurir objavio, kaže da će zatražiti od nekoliko ambasada da poznatom pevaču bude zabranjen ulazak u njihove zemlje.

Među njima su Australija, čija je ona državljanka, i Velika Britanija. Bašićeva je o tome već razgovarala sa predstavnicima konzulata u Sarajevu i potrebno je još samo da im dostavi potvrde od lekara.

– Dokumenti su već ispunjeni, moram sve to da pošaljem u Melburn i on će posle toga dobiti zabranu ulaska u Australiju, a samim tim i u Englesku. Mene je pre nekoliko dana kontaktirala Mirsada Sandra Muzur, počasni konzul australijskog konzulata u Sarajevu. Ona će voditi ceo taj postupak, tako su odredili predstavnici ambasade iz Beča – kaže Sonja.

Reagujući na Halidovu izjavu, u kojoj je on optužuje da je u pijanom stanju samoj sebi nanela povrede, Bašiće to oštro negira i napominje da je pravda na njenoj strani.

– Halidovi svedoci su njegovi prijatelji, oni će da lažu za njega, da me optužuju da sam bila pijana. Da sam bila toliko pijana, valjda bi mi vadili krv čim sam stigla u bolnicu sa mojom advokaticom! Glupost i laž, ceo život se tako izvlači. Moja deca su ponosna što imaju majku koja će da stane za svaku ženu koja je pretučena i za pravdu, da to nijedan jedan čovek ne može da učini jednoj ženi. Za ovakav postupak gospodin Muslimović bi u mojoj zemlji već bio iza rešetka – rekla je ona za Kurir.

FOTO: DRAGAN KADIĆ

Kurir.rs