Na većem dijelu BiH danas je na snazi žuti meteoalarm zbog prognoziranih visokih temperatura vazduha.

Upozorenje je izdato za područje Banjaluke, Bihaća,Mostara, Prijedora, Sarajeva,Trebinja, Tuzle i Višegrada.


Zelenom bojom označeni su jedino područje Foče i Livna i tu nema upozorenja zbog najavljenih visokih temperatura.

Upozorenje ostaje na snazi i sutra, kada je kompletno područje BiH pod žutim meteoalarmom zbog najavljenih visokih temperatura. Jedino na području Trebinja žuti alarm biće na snazi zbog najavljene grmljavine.

Prema prognozama meteorologa u RS ujutru će biti sunčano i toplo, oko rijeka i po kotlinama ponegdje prolazna magla.


Tokom dana pretežno sunčano i vrlo toplo uz slab razvoj oblaka uglavnom u planinama. Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 20°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 34°C, na jugu do 36°C.

U Banjaluci će biti pretežno sunčano i vrlo toplo uz slab dnevni razvoj oblaka. Mimalna temperatura oko 19°C , a najviša dnevna do 34°C.

I u srijedu se nastavlja pretežno sunčano i vruće vrijeme. Popodne na jugoistoku i jugozapadu razvoj oblaka koji će samo ponegdje, uglavnom u brdsko-planinskim predjelima, donijeti prolazne pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 14°C do 21°C, na jugu do 24°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 31°C do 36°C, u višim predelima od 27°C.ž

U četvrtak (09.08.) nastavlja se pretežno sunčano i vruće vrijeme. Popodne na jugozapadu, a uveče i u noći i ponegdje na zapadu, razvoj oblaka uz rjeđu pojavu lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, na jugu do 25°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 32°C do 37°C, u višim predjelima od 28°C.

I u petak (10.08.)biće veoma toplo i sparno vrijeme, ali i promjenjljivije s nestabilnostima. Ujutro više oblaka na zapadu i sjeverozapadu uz mogućnost za po koji pljusak. Na jugu ostaje suvo i veoma toplo. Minimalna temperatura vazduha od 15°C do 21°C, na jugu do 25°C. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30°C do 35°C, u višim predelima od 25°C.

ATV